Politică

articolul anterior articolul urmator

SONDAJ INSCOP Mitul „lucrului nemţesc“, spulberat de criza refugiaţilor

10
22 Dec 2015 19:12:37
Autor: Mădălina Mihalache
Germania, taxată de români pentru modul în care a gestionat criza migranţilor FOTO AP
Germania, taxată de români pentru modul în care a gestionat criza migranţilor FOTO AP

Pe fondul crizei migranţilor, Germania trece de pe primul loc pe poziţia a şaptea în topul ţărilor simpatizate de români, unde conduc acum Spania şi Italia. La polul opus se află Rusia, Ungaria şi Ucraina.

Ţările care conduc în topul simpatiei faţă de alte ţări sunt şi destinaţii principale pentru imigraţia românească, relevă Barometrul INSCOP Research, realizat la comanda „Adevărul“. Astfel, pe prima poziţie a clasamentului se situează Spania (asociată cu un sentiment mai degrabă pozitiv de 84,3% dintre respondenţi), urmată de Italia (cu 82,7%) şi de Marea Britanie (cu 82%). Poziţiile următoare revin Franţei şi Olandei, pe care 79,9%, respectiv 78,6% dintre români le asociază mai degrabă cu sentimente pozitive. SUA ocupă locul al şaselea, fiind asociate cu un sentiment mai degrabă pozitiv de 78% dintre români.

Germania, în cădere

Germania, care a ocupat până acum primul loc în topul ţărilor preferate de români, pierde şase poziţii de la ultima măsurătoare a orientării generale a românilor faţă de alte ţări. 77,9% din respondenţi au asociat Germania cu un sentiment mai degrabă pozitiv. În februarie, Germania continua să fie în topul ţărilor faţă de care românii declarau sentimente mai degraba pozitive cu 87,3% opţiuni, în creştere cu 3% faţă de luna iulie.

Modul în care Germania a gestionat criza refugiaţilor pare să fi alterat sentimentele românilor faţă de această ţară. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a adoptat, mai întâi, o politică deschisă faţă de valul de imigranţi care se îndrepta spre Europa, apoi, depăşită de situaţie, a încercat să ia măsuri pentru a stopa afluxul de imigranţi când numărul de refugiaţi a atins cote alarmante. În urma acestei poziţionări, Germania a pierdut 10 procente în topul ţărilor preferate de români, iar Spania, care se afla pe locul al treilea, a trecut pe prima poziţie.

Rusia, la coada clasamentului

Cea mai iubită dintre ţările vecine României este, aşa cum era de aşteptat, Republica Moldova, faţă de care 74,3% au sentimente mai degrabă pozitive.

Cele mai puţin simpatizate de români sunt: Ucraina (cu 47% sentimente mai grabă pozitive) şi Ungaria (cu 36,7%). Clasamentul este încheiat de Rusia faţă de care doar 26,8% dintre respondenţi declară că au sentimente mai degrabă pozitive.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

cxt
23.12.2015, 11:16:52

Germania nu a gestionat si nu gestioneaza migratia ilegala nici in Europa si nici macar in Germania. Un ofiter german i-a scris lui merkel ca numai unul din zece imigranti e controlat cand trece granita in Germania. Ofiterul mai spune ca politistii (in numar mult mai mic decat imigrantii) au devenit incapabili de a preveni teroristi deghizati in refugiati sa intre in Germania. Seful uniunii politistilor a confirmat spusele colegului sau, ca sunt sute de mii de indivizi care au trecut granita fara nici o verificare sau amprentare. Guvernul german a admis luna trecuta ca nu are habar cati imigranti se afla in centrele sale de azil si nici cati imigranti au fost mutati din centre ca sa locuiasca in comunitati printre nemti http://www.breitbart.com/london/2015/12/21/police-just-ten-per-cent-migrants-entering-germany-identity-checked/ Asa ca a spune ca Germania gestioneaza criza in care se alfa e o exagerare uriasa.

+5 (7 voturi)
Alfa Omega
23.12.2015, 11:37:34

Nu este vorba numai de cum gestioneaza criza ,ci si de cum impune celorlante state UE cote de migrantii ! Ce noi vrem in UE sa o ducem mai bine si sa prosperam sau sa ne impuna Merkel cote de migrantii cand noi in Romania nu avem locuri de munca pentru tinerii capabili si bine pregatiti sau pentru profesionistii cu ani de experienta ! Ca nu gestioneaza situatia nici in tara ei ,este singura vinovata , ca doar ea i-a chemat ,de ce nu a luat asta in calcul inainte de a ii chema !

+4 (6 voturi)
Badea Scârţan
23.12.2015, 14:17:42

Lumea germana in general(Germania, Austria, Elvetia, Luxembourg) a reusit sa-si infunde, cu brio, propriul renume, intr-o afacere care ne va afecta pe toti. Acest flux nu da semne ca s-ar opri, chiar daca unii se extaziaza ca a scazut numarul de sosiri in Germania...A incetinit, datorita gardurilor din spre Turcia, facute de, Macedonia, Serbia, Croatia, Slovenia si Ungaria, dar, puhoiul creste pe Mediterana, dinspre centrul Africii Negre, in Italia si in Grecia ca prima destinatie dupa Turcia islamista. Deci, fiecaruia dupa ce i se cuvine, nu ?

+4 (4 voturi)
Mischalaul Mischa
23.12.2015, 12:49:19

O mica contributie la locul codas pe care il ocupa Rusia in increderea populatiei il are si prestatia dusmanoasa si neprofesionista pe care il joaca postacii platiti ai acestui stat in media romaneasca .

+2 (8 voturi)
Marinica Juvete
23.12.2015, 13:40:06

Daca afla Mutti ca au ajuns pe pozitia a saptea in topul tarilor simpatizate de romani, trei zile nu se mai opreste din plans. Madalino, Madalino, de ce esti atat de crudela?

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (10)