Politică

articolul anterior articolul urmator

Sondaj INSCOP Un român din doi crede că Ponta va fi preşedinte

69
16 Jul 2014 07:19:52
Autor: Mădălina Mihalache
Românii privesc cu ochi buni un tandem Ponta-Isărescu FOTO Arhiva Adevărul
Românii privesc cu ochi buni un tandem Ponta-Isărescu FOTO Arhiva Adevărul

Potrivit cercetării INSCOP Research realizate între 1 şi 6 iulie, 52,4% din respondenţi sunt de părere că actualul premier va câştiga alegerile prezidenţiale programate în luna noiembrie 2014.

INSCOP Research a aplicat o întrebare deschisă pentru a verifica numele candidatului despre care românii cred că are cele mai mari şanse de a câştiga alegerile prezidenţiale. Dintre cei care indică un nume, majoritatea respondenţilor (52,4%) cred că Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, relevă studiul INSCOP Research realizat în perioada 1-6 iulie 2014, la comanda ziarului “Adevărul”. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.055 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia de 18 ani şi de peste 18 ani a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Un sfert dintre respondenţi îl preferă pe Iohannis

Klaus Iohannis este văzut drept câştigător al alegerilor prezidenţiale de 23,6% din respondenţi. Niciunul dintre ceilalţi candidaţi menţionaţi nu cumulează mai mult de 5%. Cifrele se raportează la 73,9% din eşantionul rezultat prin eliminarea non-răspunsurilor (cei care au indicat opţiunea ”nu ştiu” sau nu au răspuns), în proporţie de 26,1% din totalul populaţiei.

Topul tandemurilor

INSCOP Research continuă să testeze opinia românilor cu privire la diverse formule de tandem preşedinte-premier. Părerea românilor faţă de formulele de tandem, posibile sau pur ipotetice, cu rol de testare comparativă, nu echivalează cu intenţia de vot, fiind o reflectare parţială a încrederii combinate în doi lideri politici, completată însă şi de alte variabile de evaluare (interacţiunea, credibilitatea unei asemenea asocieri etc.)

Cele mai multe păreri bune le colectează tandemul Victor Ponta - preşedinte,  Mugur Isărescu - premier (29,5%). Pe locul 2 în topul formulelor de tandem testate se află tandemul Victor Ponta - preşedinte, George Maior – premier, cu 22,2% din respondenţi care indică o părere bună. A treia poziţie în această ierarhie este ocupată de tandemul Victor Ponta - preşedinte, Mircea Geoană - prim-ministru (22%).

Despre ultimul sondaj INSCOP Research: Topul tandemurilor preşedinte-premier 

Citeşte şi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

69 Comentarii

Amar
16.07.2014, 08:09:01

"Un român din doi crede că Ponta va fi preşedinte" .............. asta pentru ca un roman din doi constientizeaza cum se fraudeaza alegerile la noi, ce prezenta masiva la vot au cimitirele si ce efect au asupra zombilor si pensionarilor, galetile si faina..

+17 (23 voturi)
ro ro
16.07.2014, 08:34:36

iar voi cu sondaje de doi lei sa ma exprim asa mai bland degeaba tot il mediati atat de mult pe ponta ca va fi presedinte pentru ca sunt sigur ca nu va fi trebuie sa fii prost rau de tot sau chiar tampit sa votezi asemenea exemplar de om care minte pre cum respira daca Doamne fereste sa iasa ponta presedinte atunci chiar suntem un popor de adormiti si prosti si nu mai avem dreptul sa ne plangem cel mai bine ar fi ca, transilvania sa se rupa de restul si sa fim o tara mica si prospera asa cum trebuia sa fim demult cu capitala la cluj

+1 (7 voturi)
Popescu Belphegore
16.07.2014, 08:36:30

Sondajul prezentat este o manipulare si dezinformare de dreapta. Dupa show-ul cadavrului politic de la Cotroceni prezentarea acestui "sondaj" nu face decat sa-l diabolizeze pe "copy-paste" si sa-i indeparteze electoratul. Totodata si pentru nehotarati face sa se incline balanta catre asa zisa dreapta (in realitate niste hoti hamesiti care asteapta ciolanul cu maduva). Perfida manipulare a betivanului de la Cotroceni. Ce poate sa faca acest hoit politic de la Cotroceni ? Simplu un infarct pentru Romania. Ne va scuti de cheltuieli de judecata dupa 3 ianuarie 2015

-9 (13 voturi)
ro ro
16.07.2014, 08:41:43

Psihiatrul Florin Tudose, expert în a descifra limbajul nonverbal, a taxat acid atitudinea premierului. „Comportamentul lui Ponta dovedeşte o proastă creştere nesfârşită. Nu poţi să mergi la o întâlnire de cel mai înalt nivel şi să-ţi desfaci nodul la caravată, să te uiţi pe sus, să stai într-un cot. Arată, pe de o parte, dispreţ faţă de interlocutor şi, pe de altă parte, o falsă autoipostaziere faţă de propria persoană. Mă uitam la Ponta şi parcă citeam un capitol dintr-o carte despre gesturi iraţionale. Faptul că privea în sus, că îşi dădea ochii peste cap, cum se spune în popor, arată că scăpase situaţia de sub control. Fugea din faţa pericolului, uitându-se în altă parte“, a anlizat Tudose. Cât despre Ioana Petrescu, medicul se duce cu gândul la Caragiale: „Ioana Petrescu părea pierdută, disperată, se mai uita din când în când la Ponta ca la un salvator. Era exact Efimiţa din piesa «O noapte furtunoasă». Nici un om sănătos la cap nu mai poate avea încredere în aceşti oameni“, a conchis Tudose. cititi si articolul de mai jos

+6 (8 voturi)
bonfire bonfire
16.07.2014, 08:44:28

Eu cred ca ”doi romani din unul„ rad de se prapadesc de aceste ”sondaje IRSOP” si toata lumea stie ca daca ponta ”cap de seu„ va ajunge presedinte, va fi numai prin frauda si numai prin mana mafiei care are nevoie de un oligofren acolo sus pe care sa-l poata conduce spre prosperitaea infractionalitatii.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (69)