Sondaj IRES: 81% dintre români cred că intrarea în UE a fost un lucru bun pentru ţara noastră. Ce spun despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 80% dintre români consideră că intrarea în Uniunea Europeană a fost un lucru bun pentru ţara noastră, potrivit unui sondaj realizat de IRES la începutul acestei săptămâni cu ocazia preluării de către Bucureşti a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, aproape două treimi ştiu că România va deţine preşedinţia rotativă a UE până în iunie.

„Pe un fond de încredere în Uniunea Europeană mai ridicat decât media europeană, 8 din 10 români evaluează intrarea ţării noastre în Uniune ca fiind un lucru bun pentru ţara noastră“, susţin autorii cercetării. 

De asemenea, 78% dintre respondenţi cred că deţinerea preşedinţiei UE este un lucru bun pentru România, iar 70% dintre ei spun că ţara noastră va avea de câştigat de pe urma acestui lucru.

Pe de altă parte, cei chestionaţi sunt mai sceptici în ceea ce priveşte intrarea în Schengen.  întrebaţi ce şanse cred că are România să adere la Spaţiul Schengen în 2019, 68% dintre cei intervievaţi sunt convinşi că acest lucru nu se va întâmpla.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 9 ianuarie 2019 pe un eşantion de 1.356 de subiecţi, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) şi are o eroare maximă de +/- 2,7%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite