Sondaj IRES. Cât de îngrijoraţi sunt românii că s-ar putea infecta cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii sunt îngrijoraţi privind posibila infectare cu coronavirus. FOTO Shutterstock
Românii sunt îngrijoraţi privind posibila infectare cu coronavirus. FOTO Shutterstock

Aproape două treimi dintre români sunt îngrijoraţi că ar putea să se infecte cu noul coronavirus, cu toate că mai puţin de 20% ştiu vreo persoană cunoscută care să fi fost afectată de acest virus, arată ultimul studiu realizat de IRES.

43% dintre respondenţii chestionaţi sunt foarte îngrijoraţi că s-ar putea infecta cu coronavirus, în timp ce 26% sunt „destul de îngrijoraţi”. De partea cealaltă doar 18% sunt deloc sau foarte puţin îngrijoraţi că ar putea fi depistaţi pozitiv cu cornavirus, arată ultimul sondaj al IRES.

Respondenţii sunt mult mai îngrijoraţi pentru situaţia celor din familie. Astfel, 49% au răspuns că sunt foarte îngrijoraţi că un membru al familiei ar putea fi infectat, în timp ce 26% au spus că sunt „destul de îngrijoraţi”. 

83% dintre cei întrebaţi au răspuns că nu cunosc pe nimenic are să fi avut coronavirus, în timp ce 16% susţin că ştiu persoane. Doar 0,2% din cei întrebaţi au rescunoscut că au fost depistaţi poziitiv cu coronavirus. 

Mai puţin de 10% din cei întrebaţi au mers să se testeze, fie că a fost cazul de o solicitare a angajatorului, a autorităţilor sau din proprie voinţă. 

Sondaj Ires

Sursă: IRES

Studiul a fost realizat pe 898 de subiecţi, prin metoda CATI, cu o eroare maximă tolerată ± 3,3%, în perioada 24-25 iulie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite