SONDAJ la o lună de la învestirea guvernului. USR, cel mai mic procent de după alegeri. AUR şi PNL, în creştere. PSD, uşoară scădere, dar rămâne în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Ultimul sondaj de opinie al grupului Avangarde arată că, la o lună după învestirea Cabinetului Ciucă, PSD se menţine pe primul loc în intenţia de vot a românilor, deşi este în uşoară scădere faţă de luna noiembrie, în timp ce USR înregistrează cel mai mic procent de după alegeri. PNL creşte uşor, iar AUR are în luna decembrie cel mai mare scor din ultimul an. Sondajul a fost realizat la comanda PSD.

Potrivit sondajului obţinut de „Adevărul”, dacă weekend-ul viitor ar avea loc alegeri, Partidul Social Democrat ar aduna 39% din voturi, ceea ce arată că PSD se menţine în topul preferinţelor românilor, chiar dacă înregistrează o uşoară scădere faţă de luna trecută (40% în noiembrie).

Dacă ar fi să privim de la începutul anului, social-democraţii au crescut în preferinţele de vot ale românilor cu cinci procente, de la 34% în luna ianuarie la 39% în decembrie.

În schimb, formaţiunea liberalilor înregistrează o uşoară creştere faţă de luna precendentă, de la 17% la 18% şi se menţine în continuare în top. Cu toate acestea, de la începutul anului 2021, PNL a scăzut, conform sondajului, cu şase procente. 

sondaj avangarde

Pe locul al treilea în preferinţele respondenţilor este AUR, cu 17%, în creştere cu două procente faţă de luna noiembrie. De altfel, este cea mai mare cotă electorală pe care a atins-o partidul condus de George Simion şi Claudiu Târziu.

Uniunea Salvaţi România (USR) a scăzut la 10% potrivit datelor înregistrate de Avangarde, fiind cel mai mic procent pe care formaţiunea lui Dacian Cioloş l-a înregistrat după alegeri. UDMR se menţine la 5 %, nivel la care s-a păstrat aproape pe tot parcursul anului. Singura lună în care a înregistrat o creştere a fost martie 2021, cu 6%.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 15-23 decembrie, pe un eşantion de 907 subiecţi, prin metoda Door-to-Door (Teren), iar marja de eroare este de 3,1% pentru un nivel de încredere de 95%.

sondaj avangarde
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite