Sondaj: PNL ar câştiga detaşat alegerile parlamentare. USR, în scădere după „bâlbele” privind intrarea la guvernare. Ce scor ar obţine PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul condus de Ludovic Orban e pe val. FOTO Mediafax
Partidul condus de Ludovic Orban e pe val. FOTO Mediafax

Liberalii ar obţine un scor istoric la alegerile parlamentare (36,8%), arată un sondaj comandat de USR şi obţinut de „Adevarul”. PSD se menţine la 25%, cu o uşoară creştere faţă de europarlamentare. În schimb, Alianţa USR-PLUS a coborât sub 20%.

Trecerea moţiunii de cenzură şi implicarea PNL ca principală voce în negocierile pentru viitorul Guvern pare să le aducă un plus liberalilor în ceea ce priveşte intenţia de vot de care se bucură.

 Potrivit unui sondaj comandat al USR şi obţinut de „Adevărul”, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare PNL ar obţine 36,8%. 

Locul al doilea ar fi ocupat de PSD, cu o intenţie de vot de 24,9%, cu toate că social-democraţii au pierdut guvernarea. Alianţa USR-PLUS a scăzut sub 20%, aceştia având o intenţie de vot de 19,9%. 

Scăderea ar putea fi pusă şi pe seama gestionării situaţiei privind comportamentul USR în negocierile pentru viitorul Guvern, dar şi a anchetei Rise Project despre afacerile făcute de Dan Barna înainte de a se apuca de politică. 

Pro România ar obţine 6,5%, în timp ce UDMR şi PMP sunt la 4%.

sondaj partide usr

Citeşte şi:

Sondaj USR. Barna ratează turul al doilea. Cine intră în finală cu Iohannis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite