Sondaj. PNL ia faţa PSD în cursa pentru CJ Mehedinţi. Ce procente au principalele forţe pentru şefia CJ şi Primăria Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu, liderul PNL Mehedinţi. FOTO Eduard Enea
Virgil Popescu, liderul PNL Mehedinţi. FOTO Eduard Enea

PNL are un avantaj de câteva procente în faţa PSD în cursa pentru principalele funcţii din judeţul Mehedinţi, arată ultimul sondaj Novel Research, comandat de PNL şi obţinut de „Adevărul”.

Candidatul PNL pentru Primăria Drobeta Turnu Severin are o intenţie de vot de 36,1%, în timp ce actualul primar al lcoalităţii, Marius Screciu, susţinut de PSD, are 34,9%. Locul al treilea în intenţia de vot e ocupat de Gheorghe Constantin de la Pro România, cu 20,9%, în timp ce candidaţii USR-PLUS şi PMP, Elena Călin, respectiv Eduard Koler, au 3% şi 2,6%

În ceea ce priveşte cursa pentru Consiliul Local, PNL are o intenţie de vot de peste 40%, fiind urmat de PSD cu 37,9%. Pe locul 3 este Pro România, care ar obţine 7,5%, în timp ce USR-PLUS are doar 4,5%. De asemenea, independentul Sorin Lupulescu are 1,6%, în timp ce ALDE are doar 1,5%.

Vot Drobeta Turnu Severin

Pe de altă parte, candidatul PNL pentru şefia CJ are un avantaj mult mai mare faţă de actualul preşedinte de Consiliu Judeţean, Aladin Georgescu. Cristinel Pavel are o intenţie de vot de 37,9%, în timp ce Aladin Georgescu e cotat cu 34,2%. Un procent considerabil are şi candidatul Pro România la şefia CJ, Nicolae Drăghicescu, acesta având o intenţie de vot de 13,3%. 

Sondaj Novel Research

 Candidatul ALDE la şefia CJ are o intenţie de vot de 6,3%, în timp ce Ion Cupă, candidatul PMP e cotat la 3,7%. 

Nu în ultimul rând, votul politic pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi dă PNL la 39,8%, în timp ce PSD e la 37,4%. Peste 5% mai are doar Pro România, care e cotat la 7,9%.Al patra forţă în Mehedinţi la CJ este PMP, cu o intenţie de vot de 4,8%, în timp ce USR-PLUS are doar 4,6%.

Sondaj Novel Research
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite