Politică

articolul anterior articolul urmator

Sondaj: Un român din trei şi-ar vota şeful dacă ar candida pentru funcţia de primar. Care sunt motivele

1
24 Sep 2020 12:35:30
Autor: Afrodita Cicovschi

Peste 34% dintre angajaţii români care au răspuns unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, în contextul alegerilor locale care bat la uşă, spun că şi-ar vota şeful, dacă acesta ar candida pentru funcţia de primar.

Principalele argumente ar fi, din punctul lor de vedere, că este un bun profesionist (23,2%) şi că este o opţiune mai bună decât orice candidat politic actual (9,6%). În cazul unui astfel de scenariu, cei mai mulţi respondenţi (59,3%) afirmă, însă, că nu şi-ar vota şeful într-o funcţie publică sau l-ar vota doar ca să contribuie la plecarea lui din companie (6,2%). 
 
Cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, BestJobs a întrebat angajaţii români dacă şi-ar vota şeful, în situaţia în care acesta ar candida pentru funcţia de primar. Aproape un sfert dintre respondenţi cred că, odată ajuns primar, şeful lor ar genera schimbări în comunitate care ar avea impact direct sau indirect şi asupra lor şi ar face investiţii în arii în care e cu adevărat nevoie. 
 
Totodată, 3% cred că dacă şeful lor ar fi primar ar avea şanse să fie angajaţi la primărie, iar 4,4% consideră inclusiv că firma pentru care lucrează ar avea şanse să câştige contracte publice. Indiferent de impactul în comunitate, 39% dintre angajaţii români nu cred că, odată ajuns primar, şeful lor ar fi lăsat să facă o treabă serioasă.
 
În viaţa profesională, majoritatea angajaţilor care au participat la sondajul BestJobs spun că înclinaţiile lor politice nu influenţează în niciun fel activitatea de zi cu zi şi relaţiile cu superiorii sau colegii de serviciu. Peste 90% dintre intervievaţi susţin că nu se simt constrânşi în niciun fel de şefi sau de colegi să voteze cu un anumit candidat sau partid. În schimb, 30,6% dintre respondenţi susţin că au colegi sau şefi care au fost avantajaţi la locul de muncă datorită preferinţelor sau conexiunilor politice.
 
Sondajul a fost efectuat în perioada 10-20 septembrie 2020, pe un eşantion de 1.405 utilizatori de internet din România.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
24.09.2020, 14:26:24

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările