Sondaj. Câţi români ar vota la europarlamentare cu partidul Realitatea al lui Guşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă. Foto: Inquam
Cozmin Guşă. Foto: Inquam

Un sondaj CURS, realizat în perioada 26 octombrie - 5 noiembrie, arată că 17% dintre români ar vota la alegerile europarlamentare din 2019 cu Partidul Realitatea, formaţiune politică pe care Cozmin Guşă îşi doreşte să o înfiinţeze sub deviza “Partidul fără fripturişti!”. Întrebaţi ce fel de orientare ar trebui să aibă acest partid, 22% dintre respondenţi l-ar încadra în centru, în timp ce 16% văd Partidul Realitatea mai degrabă de dreapta.

Potrivit unui sondaj recent realizat de CURS, formaţiunea politică pe care Cozmin Guşă doreşte să o înfiinţeze ar putea fi votată la alegerile europarlamentare de 17% dintre români. Cu toate acestea, dintre cei întrebaţi, doar 4% ar vota cu siguranţă, în vreme ce 13% mai degraba ar vota, 20% mai degraba nu ar vota, iar 35% dintre români sunt convinşi că nu ar vota deloc. Nehotărâţii sau cei care refuză să răspundă ocupă 28 de procente.

sondaj realitatea 2

Foto: Sondaj CURS 

Întrebaţi dacă Partidul Realitatea ar trebui să candideze singur sau într-o alianţă, 38% sunt convinşi că formaţiunea ar trebui să rămână independentă, în timp ce 28% consideră că ar avea nevoie de o alianţă politică. 

sondaj realitatea 1

Foto: Sondaj CURS 

Deşi orientarea partidului nu a fost stabilită încă, 22 % dintre români consideră că orientarea Partidului Realitatea ar trebui să fie de centru, 16% îl văd mai degrabă de dreapta, în timp ce doar 8% susţin orientarea de stânga. 54% nu ştiu sau nu răspund.

Întrebaţi ce fel de specializări cred că ar trebui să aibă membri partidului, 38% dintre respondenti cred că pe lista Partidului Realitatea pentru europarlamentare ar trebui sa fie profesionişti din diverse domenii, iar 18% consideră că pe lista ar trebui să fie jurnalişti.  Doar 9% cred că oamenii de afaceri ar trebui să compună lista, în timp ce doar 8% propun şi politicieni.

sondaj realitatea 3

Foto: Sondaj CURS 

Sondajul a fost efectuat de către CURS, la cererea GeoPOL, în perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenţi, metoda de culegere a datelor fiind faţă-n faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

VIDEO Sondaj IMAS pe octombrie: PSD a revenit la peste 30%. USR a depăşit brusc partidul lui Cioloş. PNL a scăzut puţin. Cum se explică

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite