SONDAJ Românii l-ar vota pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj Avangarde realizat la comanda Realitatea TV, cei mai mulţi dintre cei chestionaţi l-ar vota pe preşedintele PNL Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al statului.

Rezultatele sondajului Avangarde au fost prezentate într-o emisiune difuzată marţi seara de Realitatea TV. Întrebarea: „Pe cine aţi vota dacă mâine ar fi alegerile prezidenţiale în România?“ a fost una închisă, cu variante de răspuns.

Potrivit sondajului realizat între 17 şi 21 ianuarie pe un eşantion de 1.000 de persoane, 44% din participanţii la sondaj l-ar vota pe liderul PNL Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al ţării.

O treime din cei chestionaţi (33%) l-ar vota la prezidenţiale pe Mugur Isărescu, în timp ce 15% dintre respondenţi l-au indicat pe Dan Diaconescu drept câştigător al alegerilor. Corneliu Vadim Tudor ar fi votat la prezidenţiale de către 5% din cei chestionaţi.

În altă ordine de idei, dacă România va intra în incapacitate de plată, cea mai urgentă măsură de reducere a deficitului bugetar ar fi mărirea taxelor pentru cei înstăriţi, spun 70% dintre cei chestionaţi, în timp ce  7% spun că ar trebui să se facă disponibilizări în rândul angajaţilor la stat.

Dintre cei care au participat la sondaj, 3% sunt de părere că măsura preferabilă de reducere a deficitului bugetar ar fi micşorarea pensiilor, iar 10% susţin că ar trebui să crească taxele pentru sectorul privat.

Un sondaj IRES arată că 51% din români l-ar vota pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, în timp ce 44% nu cred că acesta ar avea şansa de a câştiga cursa electorală.

Sondajul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1.411 persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite