Liberalii cer suspendarea lui Băsescu. Sorin Frunzăverde: “Preşedintele a redevenit arogant”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde FOTO Arhiva Adevărul
Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde FOTO Arhiva Adevărul

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a declarat  că ieşirea publică a şefului statului arată că acesta „a redevenit arogant“, lucru care a fost permis de USL, motiv pentru care trebuie începute demersurile unei noi suspendări din funcţie a lui Traian Băsescu.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui Băsescu referitoare la gestionarea Ministerului Transporturilor, Frunzăverde a răspuns că nu şeful statului „trebuie să facă aprecieri“.

„El, fie singur, fie prin interpuşi, a gestionat în jur de 10 ani acest domeniu. În urma acestei gestiuni, transporturile reprezintă astăzi cel mai rămas în urmă domeniu din România. Consider, însă, că trebuie spus altceva în legătură cu afirmaţiile lui Băsescu. Traian Băsescu a redevenit arogant. Dă din nou sfaturi, după ce a condus, aproape nouă ani, dezastruos România“,  a mai spus liberalul.  

De asemenea, a precizat că şeful statului „a redevenit arogant din cauza USL, care i-a permis, contrar votului a 7,4 milioane de români, să rămână preşedintele României“.

„USL trebuie să înceapă demersul suspendării lui Traian Băsescu. Motive sunt suficiente, nu se poate coabita cu Traian Băsescu şi România nu-şi permite să plătească în continuare costurile comportamentului“ acestuia, a mai spus Sorin Frunzăverde, adăugând că discuţia în PNL referitoare la acest subiect ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii august.

La rândul lui, Cristian Diaconescu, şeful cancelariei prezidenţiale, a declarat că „reacţia Preşedinţiei trebuie considerată o reacţie instituţională“.

„Reacţia Preşedinţiei trebuie considerată o reacţie instituţională. Apar momente, decizii din zona executivă care afectează această stabilitate. Preşedintele nu putea păstra liniştea în momente care angrenează instituţiile statului de o manieră foarte dramatică.“, a explicat Diaconescu, referindu-se la privatizarea CFR Marfă, dar şi la repatrierea lui Omar Hayssam.

În ce priveşte eventuala suspendare a preşedintelui, Diaconescu subliniază că „suspendarea priveşte încălcarea Constituţiei“.

„Din acest punct de vedere, nu le pasă. O anumită majoritate, la un moment dat, constatând că cineva are un punct de vedere polemic, este gata să acţioneze pe baza Constituţiei, la fel cum au acţionat în urmă cu un an, dar costurile sunt mai mari. E o coincidenţă care nu pare întâmplătoare. Când se discută despre Omar Hayssam, apare şi tema suspendării în discuţia publică“, a mai spus Diaconescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite