Politică

articolul anterior articolul urmator

Liberalii cer suspendarea lui Băsescu. Sorin Frunzăverde: “Preşedintele a redevenit arogant”

9
23 Jul 2013 18:55:50
Autor: Iulia Marin
Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde FOTO Arhiva Adevărul
Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde FOTO Arhiva Adevărul

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a declarat  că ieşirea publică a şefului statului arată că acesta „a redevenit arogant“, lucru care a fost permis de USL, motiv pentru care trebuie începute demersurile unei noi suspendări din funcţie a lui Traian Băsescu.

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui Băsescu referitoare la gestionarea Ministerului Transporturilor, Frunzăverde a răspuns că nu şeful statului „trebuie să facă aprecieri“.

„El, fie singur, fie prin interpuşi, a gestionat în jur de 10 ani acest domeniu. În urma acestei gestiuni, transporturile reprezintă astăzi cel mai rămas în urmă domeniu din România. Consider, însă, că trebuie spus altceva în legătură cu afirmaţiile lui Băsescu. Traian Băsescu a redevenit arogant. Dă din nou sfaturi, după ce a condus, aproape nouă ani, dezastruos România“,  a mai spus liberalul.  

De asemenea, a precizat că şeful statului „a redevenit arogant din cauza USL, care i-a permis, contrar votului a 7,4 milioane de români, să rămână preşedintele României“.

„USL trebuie să înceapă demersul suspendării lui Traian Băsescu. Motive sunt suficiente, nu se poate coabita cu Traian Băsescu şi România nu-şi permite să plătească în continuare costurile comportamentului“ acestuia, a mai spus Sorin Frunzăverde, adăugând că discuţia în PNL referitoare la acest subiect ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii august.

La rândul lui, Cristian Diaconescu, şeful cancelariei prezidenţiale, a declarat că „reacţia Preşedinţiei trebuie considerată o reacţie instituţională“.

„Reacţia Preşedinţiei trebuie considerată o reacţie instituţională. Apar momente, decizii din zona executivă care afectează această stabilitate. Preşedintele nu putea păstra liniştea în momente care angrenează instituţiile statului de o manieră foarte dramatică.“, a explicat Diaconescu, referindu-se la privatizarea CFR Marfă, dar şi la repatrierea lui Omar Hayssam.

În ce priveşte eventuala suspendare a preşedintelui, Diaconescu subliniază că „suspendarea priveşte încălcarea Constituţiei“.

„Din acest punct de vedere, nu le pasă. O anumită majoritate, la un moment dat, constatând că cineva are un punct de vedere polemic, este gata să acţioneze pe baza Constituţiei, la fel cum au acţionat în urmă cu un an, dar costurile sunt mai mari. E o coincidenţă care nu pare întâmplătoare. Când se discută despre Omar Hayssam, apare şi tema suspendării în discuţia publică“, a mai spus Diaconescu.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

aurel aurel
23.07.2013, 19:07:14

hrebenciuc s a ales cu porecla ,,sobolanul rozaliu'' dar cu siguranta acest frunza n dunga o merita cu prisosinta.Nimeni nu poate nega ca frunza vesteda ar avea o fata de sobolan oparit.Cu nesimtire de hot versat acuza presedintele ca a condus tara 9 ani ...asa cum a condus o din postura si atributiile constitutionale, nespunind nimic de faptul ca el si altii ca el au facut de fapt jocurile pina justitia a inceput sa i trimita unde trebuie.

+2 (4 voturi)
calu
23.07.2013, 20:02:44

Din punctul meu de vedere tu,un mare hot si puslama politica,ar trebui sa-ti cauti o...funie si-un ...sapun.

+2 (4 voturi)
Dumitru Rizoaica
24.07.2013, 01:25:05

BASESCU este motul "rahatului" rau mirositor, numit clasa politica romaneasca! Iar toata aceasta mizerie va continua sa otraveasca Romania si vietile noastre, pana cand vom inlocui actuala "politica pentru Ciolan", cu "politica pentru Patrie", conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/! Aceasta "inlocuire" este extrem de simpla, fiind nevoie DOAR sa fie adusa in DEZBATERE PUBLICA! Iar aceasta aducere in dezbatere publica poate fi facuta de un "grup" de 10-20 de jurnalisti, de un "grup" de 100-300 de protestatari, sau de un partid in care exista un ridicat procent de PATRIOTISM! Oricare dintre acesti subiecti, TREBUIE sa ceara conducerilor tuturor partidelor, sa ALEAGA varianta pe care ele o considera mai benefica pentru Romania, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Si atunci toate partidele vor "alege", chiar fara voia lor, "politica pentru Patrie"! DE CE? Pentru ca niciun partid si niciun politician nu-si va permite sa "aleaga" actuala "politica pentru Ciolan", care prabuseste Romania de 23 de ani!

-2 (4 voturi)
dracon
24.07.2013, 10:03:21

Dumitre, unde iti sant medicamentele, vezi ca fara medicamente o iei pe aratura.

+2 (2 voturi)
Amar
24.07.2013, 09:58:03

"Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a declarat că ieşirea publică a şefului statului arată că acesta „a redevenit arogant“ ........... s-ar putea, rozaliule, cu fata de porc, (este o caracteristica de partid si USL, dupa cum se vede), ca la un eventual referendum da vedeti in ce hal s-a saturat lumea de voi, nu de el.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările