Sorin Grindeanu, la bilanţ, atac la Dragnea: Am văzut dorinţa unui om de a face rău şi de a strânge puterea într-o singură mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul demis Sorin Grindeanu. FOTO gov.ro
Premierul demis Sorin Grindeanu. FOTO gov.ro

Premierul demis Sorin Grindeanu a ţinut, miercuri, la Palatul  Victoria, ultima sa conferinţă de presă în calitatea de lider al GUvernului. Acesta a lansat un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea, liderul PSD care a orchestrat căderea Cabinetului pe care Grindeanu l-a condus.

Principalele declaraţii ale lui Sorin Grindeanu:

Perioada de la Guvern e o lecţie de viaţă pe care mi-am însuşit-o. E un lucru care m-a pus pe gânduri: dorinţa unui om de a face rău şi de a strânge puterea într-o singură mână. Poate că în următoarele două-trei luni vom înţelege mai mult. Vreau să mă uit la lucrurile bune pe care le-am făcut cu colegii pe mei din Guvern şi Parlament: creşterea economică mult peste aşteptări, peste 5,7%, veniturile populaţiei s-au majorat, puterea de cumpărare a românilor a crescut cu peste 15%, s-au creat 100.000 de noi locuri de muncă. 

De asemenea, un nivel record al exporturilor: 11,5% mai mult ca perioada similară a anului trecut. Rata şomajului 5,3%. Guvernul a fost limitat de două crize politice majore. A fost marcat de cele mai mari proteste şi şi-a încheiat activitatea după o rpemieră în democraţiile din Europa, când preşedintele partiduluid e guvernare şi-a dat jos propriul Guvern, în urma unei analize pe care o consider mincinoasă. 

În ultima lună, acest Guvern a fost analizat remaniat, ceea ce a creat un sentiment de nesiguranţă în administraţia centrală. Rezultatele acestei crize le vom vedea cât de curând în indicatorii macroeconomici. 

Mi-aş fi dorit să avem rezultate mai bune. Suntem la un moment al adevărului. La investiţii şi colectare se putea face mai bine. Este adevărat că s-a lucrat la stimularea inevstiţiilor publice, dar faptul că s-a demarat cu o întârziere mare PNDL 2 ne-a dus în poziţia de a nu realiza investiţiile. Privind colectarea, chiar dacă avem creştere economică nu colectăm suficient de bine. 

L-aş ruga pe domnul Tudose să se aplece asupra activităţii actualei echipe de conducere de la ANAF. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite