Politică

articolul anterior articolul urmator

Sorin Lavric, despre UDMR: Ideea unui partid etnic este o aberaţie. Vom fi tot timpul împotriva unui partid ridicat într-o matcă etnică

29
11 Dec 2020 20:04:45
Autor: Radu Eremia
Sorin Lavric. FOTO Aktual24
Sorin Lavric. FOTO Aktual24

Senatorul AUR, Sorin Lavric, a declarat că partidul din care face parte nu e de acord cu existenţa unui partid pe baze etnice, cum e cazul UDMR, dar că îi va respecta pe colegii parlamentari din Uniune.

„Sunt un admirator fără limite al culturii maghiare, mai ales al matricii de tipul stilisticii arhitecturale. Când mă duc în orăşelele din Ardeal, în cele două judeţe maghiare, mă simt bine pentru că acolo simt un gust şi o nobleţe pe care cu greu le găsim în arhitectura românească. Dar asta nu mă împiedică să spun că ideea unui partid ridicat pe criterii etnice nu este o aberaţie. Ba da, este o mare aberaţie! Pentru că maghiarii sunt cetăţeni ai statului român şi atunci ei trebuie să intre în rândul unor partide româneşti. Ideea unui partid etnic este o aberaţie şi George Simion are dreptate. Oricând îi vom respecta şi îi vom saluta pe colegii noştri parlamentari din UDMR, dar ei trebuie să înţeleagă că vom fi tot timpul împotriva unei asemenea idei de partid ridicat într-o matcă etnică”, a declarat Sorin Lavric, unul dintre liderii AUR, într-un interviu pentru digi24.ro. 

Noul senator al AUR a respins interpretarea că formaţiune din care face parte are simpatii legionare. „Nu ştiu acum ce înseamnă extremism. Întotdeauna când punem asemenea etichete înjositoare şi terfelitoare aruncăm într-un con de umbră orice mişcare şi orice partid. Suntem un partid de dreapta, creştin, conservator. Asta suntem. Ce înseamnă asta? Tot timpul invocăm acele entităţi organice care definesc orice ins. Şi anume: naţiunea, biserica, familia, etnia, limba, trecutul, strămoşii. Acestea sunt entităţile pe care le avem în vedere şi pe seama cărora ne afirmăm. Dacă asta pentru dumneavoastră înseamnă extremism, atunci noi suntem extremişti”, a completta Lavric. 

Scriitorul s-a prezentat ca pro-european şi pro-Statele Unte, fiind de părere că o apropiere de Rusia ar însemna înghiţierea României de către ruşi, precum şi a Basarabiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

T. Timisorean
11.12.2020, 20:11:14

De acord.

+6 (12 voturi)
Tomescu Tom
11.12.2020, 20:24:18

Omul are PERFECTĂ dreptate ....

+6 (12 voturi)
Un cititor
11.12.2020, 20:26:08

Are dreptate !!! UDMR nici nu este un partid.

+7 (13 voturi)
Marck
11.12.2020, 20:43:51

Dar v-ați pus întrebarea de ce nu este sau nu se transformă într-un partid? E simplu de răspuns dar cei mai mulți nu au habar de subtilitățile parșive și de perfidia ungurească ascunse sub sigla UDMR. Pentru a nu se supune prevederilor și constrângerilor impuse de Legea partidelor politice, UDMR se pretinde asociație culturală. Sub această acoperire, UDMR beneficiază de fonduri din suse externe și poate desfășura și alte tipuri de activități decât cele strict politice iar statul nu poate controla nimic din activitatea lor. Dar ia să încerce ansamblul folcloric Doina Bărcăuțiului să se înscrie cu candidați pentru parlament și veți vedea ce pățește. Ar fi refuzat scurt pe motiv că nu e partid politic. Proaste legi mai avem dar și mai proști oameni de stat care nu văd nimic dincolo de interesul lor imediat meschin și ticălos. Dacă-i dai nas lui Ivan ți se urcă pe divan dar dacă îi dai lui Ioșka îți fură puii și cloșca.

-1 (23 voturi)
Gyuse Bogdan
11.12.2020, 20:45:31

Ideea cu UDMR si Partida Romilor apartine lui Iliescu-Brucan- Barladeau La vremea respectiva a fost criticata ideea de Corneliu Coposu, Sergiu Cunescu. Deabia prin `97 se trezeste si Vadim sa pomeneasca cate ceva. UDMR a servit si serveste doar impostorilor, vanzatorilor din politica. O prezenta la vot de peste 60% ar duce la eliminarea UDMR din Parlament. Dar politicienii din Romania nu sunt capabili sa coaguleze masa electorala, sunt capabili doar sa ii prosteasca pe Romani. Speram ca alagerile anticipate sa aiba loc cat mai curand, iar votul poplar sa duca la disparitia atat a UDMR cat si a celorlalte partide ce i-au tradat pe Romani. Asa cum au disparut combinatorii-escroci din PMP, Pro-Romania, ALDE, vor disparea si UDMR, USR, dar si parta PDL din PNL..

-7 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările