Sorin Lavric, despre UDMR: Ideea unui partid etnic este o aberaţie. Vom fi tot timpul împotriva unui partid ridicat într-o matcă etnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Lavric. FOTO Aktual24
Sorin Lavric. FOTO Aktual24

Senatorul AUR, Sorin Lavric, a declarat că partidul din care face parte nu e de acord cu existenţa unui partid pe baze etnice, cum e cazul UDMR, dar că îi va respecta pe colegii parlamentari din Uniune.

„Sunt un admirator fără limite al culturii maghiare, mai ales al matricii de tipul stilisticii arhitecturale. Când mă duc în orăşelele din Ardeal, în cele două judeţe maghiare, mă simt bine pentru că acolo simt un gust şi o nobleţe pe care cu greu le găsim în arhitectura românească. Dar asta nu mă împiedică să spun că ideea unui partid ridicat pe criterii etnice nu este o aberaţie. Ba da, este o mare aberaţie! Pentru că maghiarii sunt cetăţeni ai statului român şi atunci ei trebuie să intre în rândul unor partide româneşti. Ideea unui partid etnic este o aberaţie şi George Simion are dreptate. Oricând îi vom respecta şi îi vom saluta pe colegii noştri parlamentari din UDMR, dar ei trebuie să înţeleagă că vom fi tot timpul împotriva unei asemenea idei de partid ridicat într-o matcă etnică”, a declarat Sorin Lavric, unul dintre liderii AUR, într-un interviu pentru digi24.ro. 

Noul senator al AUR a respins interpretarea că formaţiune din care face parte are simpatii legionare. „Nu ştiu acum ce înseamnă extremism. Întotdeauna când punem asemenea etichete înjositoare şi terfelitoare aruncăm într-un con de umbră orice mişcare şi orice partid. Suntem un partid de dreapta, creştin, conservator. Asta suntem. Ce înseamnă asta? Tot timpul invocăm acele entităţi organice care definesc orice ins. Şi anume: naţiunea, biserica, familia, etnia, limba, trecutul, strămoşii. Acestea sunt entităţile pe care le avem în vedere şi pe seama cărora ne afirmăm. Dacă asta pentru dumneavoastră înseamnă extremism, atunci noi suntem extremişti”, a completta Lavric. 

Scriitorul s-a prezentat ca pro-european şi pro-Statele Unte, fiind de părere că o apropiere de Rusia ar însemna înghiţierea României de către ruşi, precum şi a Basarabiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite