Politică

articolul anterior articolul urmator

Sorin Lavric, întrebat dacă e misogin: Eu nu fac apologia făţarnică a femeii. Vreţi să mint şi să închin elogii ipocrite femeii?

31
11 Dec 2020 21:41:08
Autor: Radu Eremia
Sorin Lavric a ajuns senator pe lista AUR. FOTO Aktual24.rp
Sorin Lavric a ajuns senator pe lista AUR. FOTO Aktual24.rp

Sorin Lavric, recent ales senator pe listele AUR, a venit cu detalii referitoare la modul cum se raportează la femei şi a răspuns celor care îl consideră misogin.

„Este ironia sorţii, vă daţi seama, să ajung tocmai eu să fiu categorisit drept misogin. Gândiţi-vă că nu aş fi scris o carte despre femei din care descriu o tipologie alcătuită din şase tipuri, şase genuri feminine, tipologie pe care o descriu cu ajutorul unor scheme speculative. Eu nu aş fi făcut aşa ceva, nu aş fi depus un asemenea efort dacă aş fi detestat fiinţa feminină (...) Da, acolo sunt accente maliţioase, pentru că eu nu fac apologia făţarnică a femeii. Eu încerc să înţeleg din intuiţia mea masculină ce înseamnă femeia. Asta am încercat să fac acolo, într-un mod cât se poate de onest”, a declarat Sorin Lavric în interviul pentru digi24.ro.
 
Scriitorul a detaliat mai multe aspecte enunţate anterior de el. „Expresiile cele mai uzitate se referă la, şi citez acum: niciun bărbat nu caută în femeie prounzimea, deşteptăciunea sau luciditatea; Nu sunt admirator al femeilor, poţi să admiri pe cineva pe care îl bănuieşti deasupra ta şi mai este acea referire pe care aţi făcut-o cu privire la vopsirea unghiilor femeilor la picioare. E penibil. E nostim. Un amestec caraghios. Sinceritatea fiecăruia dintre noi, în care putem să spunem ce simţim despre femei, ne îndeamnă să recunoşteam că atunci când ne uităm la o femeie, care este exponentul sexului frumos – pentru că asta înseamnă femeia – ceea ce te atrage la ea, în primă instanţă, este ceea ce eu numeam nurii, adică farmecul, acel vino-ncoace, acel sex appeal pe care îl simte orice bărbat prin porii lui. Aş fi un ipocrit să spun că alţi bărbaţi nu se raportează aşa a femeie. Abia în a doua instanţă, după ce ai perceput frumuseţea aceasta estetică a femeii, abia apoi îi simţi undele spiritului şi erudiţia. Aşa mă raportez eu la femei. Vreţi acum să mint şi să închin elogii ipocrite femeii spunând că ceea ce contează, în primul rând, în ochii bărbaţilor este erudiţia? Foarte bine! Eu nu pot să fac aşa ceva!”, a completat Lavric. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

mihai radu
11.12.2020, 22:15:44

Filozoful Nae Ionescu a fost mentorul Gărzii de Fier,se repetă istoria ?!

-1 (13 voturi)
Sandu Blegia Tabacaru
11.12.2020, 22:16:44

Analiza structurii hAUR si a sustinatorilor arata ca acestia vin din randurile celor dezavantajati, cu distanta de scoala, de cultura, de civilizatie. Infractori din gAURile, din cloaca societatii. S-au infiintat in afara granitelor din randurile celor plecati la "munca", echipe de alba-neagra, capsunari, hoti, jmekeri, manelisti, traficanti, aurolaci, prostituati, tot felul de reprezentanti mioritici. Si bineinteles sustinatorii sunt pe masura.

-5 (15 voturi)
mihai radu
11.12.2020, 22:29:14

Nu e chiar așa,ăștia din Parlament sunt școliți,Lavric este doctor în filozofie,problema este ce teme filozofice va dezbate,asta-i întrebarea !

+1 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
11.12.2020, 22:33:46

Comentariu considerat abuziv.

Angel Martin
11.12.2020, 22:34:51

Sunt cam ciudati.N-or sa treaca niciodata de 10-12%

0 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările