Politică

articolul anterior articolul urmator

Sorin Moisă, taxat dur după ce a demisionat din PSD: Era mai apropiat de Cioloş decât de partidul care l-a făcut europarlamentar

7
18 Nov 2017 14:06:09
Autor: Sebastian Zachmann
Sorin Moisă a demisionat din PSD
Sorin Moisă a demisionat din PSD

Ioan Mircea Pascu, europarlamentar PSD, susţine că fostul său coleg de partid Sorin Moisă, care a demisionat sâmbătă din PSD, criticându-l dur pe Liviu Dragnea, era oricum mai apropiat de Dacian Cioloş. Sorin Moisă a fost consilierul lui Dacian Cioloş în timpul mandatului său de comisar european pentru Agricultură.

„Aflu din presa, cu sincer regret, ca Dl Moisa, coleg cu mine in delegaţia PSD la Parlamentul European, a decis sa ne părăsească pentru Partidul Popularilor Europeni!? Este decizia sa si trebuie respectata ca atare! Sunt, insa, unele chestiuni care au nevoie de o explicare mai serioasă decât cea furnizata de Dl Moisa. Astfel, domnia sa imputa PSD-ului o situaţie - de pilda, lipsa autostrăzilor - care vine mult din urma; ori, daca PSD se confrunta acum cu ea, este si pentru ca guvernele anterioare, inclusiv cabinetul condus de fostul sef al dlui Moisa, Dl Cioloş, nu au facut nimic sa o îndrepte! Dar, in ochii dlui Moisa, numai PSD-ul este vinovat!?. De asemenea, Dl Moisa spune - citez - “In cazul Romaniei, exista si pasivul performantei relativ slabe in folosirea fondurilor europene.”  Insa nu sufla niciun cuvinţel despre faptul ca absorbţia de fonduri europene in timpul cabinetului condus de fostul sau sef, Dl Cioloş, a fost timp de un an 0, zero!”?, scrie Mircea Pascu pe Facebook.
 
“In încheiere, vreau sa ii spun dlui Moisa, pe de o parte, ca tot timpul cât a militat in Grupul Socialiştilor si Democraţilor s-a bucurat de sprijinul deplin al grupului, ca sa nu spun de cel al Delegaţiei PSD, si, pe de alta parte, ca motivarea domniei sale ar fi fost mult mai credibila, daca anunţa ca devine independent, nu ca se duce direct la grupul rival al PPE-ului!?  Pana la urma, gestul domniei sale era, pe undeva, inevitabil, din moment ce apropierea sa de Dl Cioloş si ai lui a fost întodeauna mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar”, a mai scris eurodeputatul PSD, care inchjeie: “Si, apropo, de “anti-europenismul” si “anti-Atlantismul” imputate PSD-ului, ii readuc aminte fostului coleg ca PSD - si nu alt partid - a dus România in NATO si in UE!?”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

🖕
18.11.2017, 14:22:07

Ioan Mircea Pascu ăsta nu-i pupilul kaghebistului Iliescu? Ce individ prefăcut, se face a nu înțelege că era vorba de derbedeul politic Dragnea!

+4 (4 voturi)
costica cova
18.11.2017, 14:57:11

De la tovarășul Boștinaru sau tovarășul Severin ....a nu , ăsta-i priponit...mă așteptam la o asemenea reacție dar de la dumneata,.nu .Vezi dumneata tovarășe Pascu... chiar dacă partidul a hotărît cine merge la ....salarii babane ,eu cred că ați fost trimiși acolo să lucrați în folosul țării nu pentru un partid așa că ...domnul Sorin Moisă este o pierdere mare pentru boschetul cu trei trandafiri și deci este de înțeles de ce ești supărat......Din toți care sînteți acolo din PSD despre domnul Moisa am auzit că a făcut ceva pentru țara lui (ceva pozitiv ) DE activitatea domniei tale nu am auzit nimic....

+7 (7 voturi)
Banan Crudu
18.11.2017, 15:41:21

Iată că totuşi, mai sunt şi psdisti cu principii. Nu credeam. Pe de altă parte "guvernarea Cioloş" a stat "la putere" doar un an, ca guvern provizoriu şi s-avem pardon domnule Paşcu, anul trecut s-au dat în folosință oareşceva kilometri. În schimb psd este la "putere absolută" de un an şi n-a mişcat chiar nimic, situație care se prevede şi pentru 2018. Investiții O. Singura preocupare reală a binomului psd-alde, într-un an întreg,a fost cum să mazilească justiția şi să-i scape pe şefii penali. Aşa am început anul 2017, aşa îl încheiem. Desigur, pt. unul ca dvs. astea sunt mizilicuri.

+5 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
18.11.2017, 19:31:44

Comentariu considerat abuziv.

Iosif Guias
18.11.2017, 20:02:49

Evenimentul plecarii lui Sorin Moisa din PSD ne demonstreaza stituatia deplorabile a vietii interne din acest partid post-comunist. PSD functioneaza dupa principiul cripto-comunist al centralismului "democrat", al unitatii de nezdruncinat si a hotararilor luate cu unanimitatea participantilor, orice opinie contrara celei promovate de conducatorul suprem fiind taxára drept tradare si sanctionata, pana la excludere. A indraznit eurodeputatul Sorin Moisa sa critice deschis starile de lucruri din partid, in timpul apartanentei sale la PSD ? Asa ceva nu este permis in acest partid, decat cu asumarea riscului de a fi exclus. Prin urmare, domnul Moise face o radiografie ampla si completa a situatiei dezastruoase din PSD, pe care o cunoaste, fara indoiala, de multa vreme, dar pe care o publica doar odata cu anuntarea demisiei din PSD. Acest partid retardat, incapabil vre-o modernizare sau innoire, conduce azi destinele Romaniei, avand sustinerea unei majoritati parlamenare confortabile dobandite prin vot liber si democratic. Avem ce meritam.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările