Sorin Oprescu, cheia crizei din USL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţa lui Sorin Oprescu la lansarea alianţei electorale USD i-a confirmat lui Crin Antonescu ce aflase pe surse sau ceea ce presimţea de ceva vreme. Că partenerul PSD îl echipează şi antrenează pe primarul Capitalei Sorin Oprescu pentru prezidenţialele din acest an şi, după metoda patentată de Traian Băsescu, încearcă să convingă PNL printr-o dizidenţă internă,  că el, Crin Antonescu, nu este viitorul.

După anunţul formării alianţei electorale USD Crin Antonescu a reacţionat liniştit: "e normal". Apariţia lui Sorin Oprescu ca invitat la lansarea USD şi mesajul RTV că primarul Capitalei girează noua uniune ca un preot care dă binecuvântarea, l-a înfuriat pe liderul liberal. Zvonurile şi analizele care acreditau ipoteza că PSD pregăteşte candidatura lui Sorin Oprescu ca independent, susţinut de USD, prindeau contur. Acest scenariu urma să fie pus în aplicare indiferent de soarta USL- şi cu Crin Antonescu candidat oficial al USL şi fără şi indiferent de varianta de Constituţie ce va fi în vigoare atunci.

Chiar dacă pentru mulţi bucureşteni varianta cu Sorin Oprescu candidat la preşedinţie este culmea absurdului, absurdul se va întâmpla. Pentru seducerea lor pregăteşte Oprescu zone pietonale şi pasaje subternare, să contrazică imagine multora că de fapt este un incompetent care nu are altă calitate decât vulgaritatea care prinde la jmekeri. Cel ce se pretinde prietenul săracilor şi se îmbogăţeşte pe sine şi pe prietenii lui, Sorin Oprescu, va fi prezidenţiabilul USD.

Surse politice susţin şi că PSD a lucrat PNL din interior prin câţiva miniştri care, fiind în guvern, s-au distanţat de liderul liberal până a nu-i mai spune deloc cu ce se ocupă la palatul Victoria. Aceleaşi surse afirmă că atunci când Antonescu le-a cerut demisia lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, care în mod straniu nu au renunţat la poziţiile guvernamentale decât miercuri, primul i-ar fi sugerat liderului liberal să plece el.

PSD este mai pregătit pentru ruperea USL decât PNL care nu are o strategie de rezervă, ceea ce este vizibil după şedinţa conducerii lărgite a partidului. PSD are majoritatea în Camera Deputaţilor, o alianţă de rezervă, USD, un candidat la preşedinţie Sorin Oprescu şi o naraţiune justificatoare.

Nu ştiu dacă Băsescu şi-a trimis mesageri către Crin Antonescu, dar liderul liberal ar fi cel mai naiv om de planetă să asculte cântecele de sirenă de la Cotroceni.  Dar Traian Băsescu l-a ajutat pe Victor Ponta să construiască povestea cu "Crin Antonescu complice cu Traian Băsescu" prin afirmaţiile prietenoase făcute, atât de el personal cât şi de Elena Udrea, la adresa  liderului liberal, poveste care serveşte PSD legitimitatea pentru a rupe Uniunea Social Liberală. Victor Ponta a învăţat politică, repede şi bine, l-a luat prin surprindere chiar pe partenerul de alianţă Crin Antonescu. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite