Spaimele puterii de la Bucureşti

Publicat:
Ultima actualizare:

Cum s-ar putea explica imensul val de ură, avalanşa de calomnii, de vorbe grele pe care vârfuri ale guvernării PSD-ALDE, reprezentanţi cu mare expunere mediatică ai celor două partide, semnificativi, dar şi penibili vectori de imagine ai PSD pe care îi şcolesc consultanţi israelieni şi atât de veninoasa insă cu numele de Alexandrescu Anca, l-au vărsat asupra doamnei Laura Codruţa Kὄvesi?

Cum oare nu le-a fost ruşine nu compromişi pe viaţă aşa cum sunt fostul ministru al Educaţiei, agramatul incurabil Liviu Marian Pop, fostul şofer al banditului la drumul mare Cătălin Voicu, Şerban Nicolae, sau analfabetei funcţionale cu veleităţi de cleptomană pe nume Maria Grapini, ci unor inşi care până mai ieri îşi conservau măcar o brumă de onorabilitate, aşa cum sunt azi dezgustătorii Renate Weber sau Varujan Vosganian, să scornească atâtea ticăloşii doar spre a le face pe plac şefilor lor de partid? Adică inşilor cu mari probleme penale Liviu Nicolae Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Cum au putut oare doamna Weber sau domnul Vosganian şterge cu buretele cu atâta uşurinţă peste tot ceea ce, mult-puţin, au făcut bun în viaţă şi să treacă fără urmă de regret în categoria estropiaţilor moral, intelectual şi naţional? Pentru ce sau pentru cât au făcut-o?

Unica explicaţie pentru toate acestea este puternicul, răscolitorul sentiment de frică pe care toţi cei afiliaţi arcului guvernamental îl încearcă la gândul că doamna Laura Codruţa Kὄvesi ar putea ajunge într-un post din care le-ar putea lesne dovedi ticăloşia, afacerile necurate, faptul că şi-au băgat până la coate mâna în bani europeni, aşa cum indubitabil a făcut-o preşedintele social-democraţilor români.

Dacă le-a fost relativ uşor guvernanţilor corupţi din Capitala României să o înlăture din funcţia de procuror şef al DNA, pe d-na Laura Codruţa Kὄveşi, fiindcă au avut de partea lor un ministru al Justiţiei şi un preşedinte al Curţii Constituţionale defectivi de coloană vertebrală, nu acelaşi lucru se va petrece în cazul în care respectiva doamnă va fi declarată câştigătoarea unui concurs la care s-a prezentat cu o demnitate exemplară.

Cine şi-a sacrificat marţi seară câteva ore din viaţă pentru a urmări transmisia audierilor din Parlamentul European a văzut nu doar cât de stăpână pe meserie este doamna Kὄvesi, ci şi cât de informaţi sunt parlamentarii europeni asupra tot ceea ce se întâmplă în neregulă în România de când guvernarea PSD-ALDE a preluat puterea şi a declanşaţ, în folosul a una sau două persoane care se identifică cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, asaltul împotriva justiţiei.

Avem, cred, toate indiciile, avem deopotrivă întreaga îndreptăţire, să spunem că politicienii coruptei până în măduva oaselor puteri de la Bucureşti se aşteptau ca toate minciunile lor să fie spulberate marţi una câte una. Se aşteptau şi se temeau de asta. Aşa că au ordonat Televiziunii publice să nu transmită audierea, ci doar să organizeze şedinţe de înfierare publică a Laurei Codruţa Kὄvesi, a Parlamentului european, a Uniunii Europene în atât de nemernica emisiune România 9 a încă şi mai nemernicului realizator Ionuţ Cristache (producător: Livia Şerban Iancu). Iar şefii atât de compromisei instituţii din Calea Dorobanţi 191 au dus la îndeplinire ordinul.

Nu cred că cineva ar putea să anticipeze cu precizie care vor fi rezultatele negocierilor de pe urma cărora, în cursul lunii martie, se va hotârî cine va fi câştigătorul concursului. Cu toate că ştiu că istoria nu se repetă, aş lua în calcul ipoteza ca faptele să ia o întorsătura similară celei care a condus la alegerea cardinalului polonez Carol Vojtyla ca Papă. Şi numai pentru faptul că d-na Laura Codruţa Kὄvesi provine dintr-un Est european (România, Bulgaria, Ungaria, Polonia) care a devenit o mare problemă pentru Uniunea Europeană. Care pune sub semnul întrebării Uniunea Europeană însăşi.

Americanii au o vorbă pe care am citat-o adesea în comentariile mele - „Nimic nu e gata până nu e gata“. Până la decizia finală, românii cinstiţi au toate motivele să aştepte cu încredere votul. Iar necinstiţii să completeze şi să facă urzeli. Mergând chiar până la inculparea d-nei Kὄvesi.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite