Sputnik o ridică în slăvi pe Alina Mungiu- Pippidi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politologul Alina Mungiu-Pippidi. FOTO Arhivă Adevărul
Politologul Alina Mungiu-Pippidi. FOTO Arhivă Adevărul

Site-ul Sputnik.md, care face parte din aparatul de propagandă al Kremlinului, laudă ultimele texte ale Alinei Mungiu-Pippidi, texte în care aceasta a lansat atacuri dure la adresa unei părţi a diasporei româneşti. Pippidi, una dintre cele „mai importante figuri ale culturii actuale “, are o „atitudine curajoasă“ şi astfel e ţinta unui „arsenal de invective“ pentru părerile ei, potrivit Sputnik.md

„Atitudinea curajoasă a uneia dintre cele mai importante figuri ale culturii actuale, Alina Mungiu Pippidi a trasnformat-o deseori pe sangvina scriitoare în ţinta unor atacuri. Începând cu Ion Iliescu în anii 90, fie că a fost vorba de partide şi personalităţi de stânga, fie de cei din zona de aşa-zisa dreaptă românească, mulţi au simţit ascuţimea condeiului Alinei Mungiu. De câteva luni, Alina Mungiu Pippidi are o atitudine critică faţă de protestele stradale, mai exact de când acestea şi-au pierdut sensul, găsind în schimb un arsenal de invectivem trivialităţi şi atacuri la persoană“, scrie Sputnik.md, referindu-se la ultimele editoriale ale Alinei Mungiu-Pippidi.

În continuare, Sputnik precizează faptul că „echilibrul“ iniţiatorului platformei civice România Curată  nu e agreat de „talibanii“ taberele pro şi anti PSD.  „Schimbarea Alinei Mungiu nu este chiar atât de neaşteptată, «România curată» fiind şi în tracut gazda unor anchete care au vizat actuala «opoziţie». Mai mult, publicaţia în cauză găzduieşte în continuare anchete tăioase contra celor din Coaliţia PSD-ALDE. Ei bine, acest echilibru nu este agreat de talibanii celor două tabere, mai ales de cei ataşaţi aşa zisului fenomen «anti-PSD», care se dedau la atcuri murdare, nedemne de pretenţiile de «reformator al societăţii», ca să nu mai zic de «intelectual»“.

În trecut, Sputnik.md a mai avut texte în care a făcut adevărate elogii lui Liviu Pleşoianu (considerat un bun candidat pentru funcţia de preşedinte al României), lui Codrin Ştefănescu („cercetător, colecţionar de artă, cunoscător al lucrărilor lui Plinius“) şi Liei Olguţa Vasilescu („prinţesa războinică“ din politica românească).  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite