Stare de pericol iminent

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este un pericol imens pentru toată lumea. Jandarmeria trebuie să revină la menirea ei în slujba poporului, nu la ordinele penalilor din fruntea ţării. Conducătorii actuali ai Jandarmeriei ar trebui să aibă onoarea, demnitatea şi judecata de a nu fi părtaşi, de a nu pune în aplicare ordinele politice, ce ar duce la tensiuni şi violenţe împotriva cetăţenilor care manifestă paşnic faţă de legalizarea corupţiei în România.

Atunci când furia şi disperarea cetăţenilor ajung la maximum suportabil, pot fi scăpate uşor de sub control şi se transformă în ceva mult mai grav, mai îngrijorător. Se ajunge într-un moment de risc iminent, de pericol public. Situaţia din România pare că a atins această zonă de pericol iminent, care se poate transforma oricând în violenţe publice!

De-a lungul istoriei, s-au văzut cum mulţimi furioase şi disperate au doborât monarhi absoluţi, regimuri politice, dictatori, puteri care păreau intangibile, inclusiv în România. Dar politicienii noştri, puterea actuală din ţara noastră, chiar dacă face trimiteri nefondate la fascism şi nazism, nu pare să fi învăţat nimic din istorie.

România actuală este condusă de oameni, nonvalori,  ajunşi rapid, nemeritat, prin mijloace neortodoxe în fruntea puterii politice. Aceşti aşa zis lideri, care sunt temporari, ocazionali, au ajuns la nivelul maxim de aroganţă, de infatuare posibile. Ei fac ce vor, când vor, cu această ţară şi poporul ei, dar în realitate se c...ă pe ei de frică! Sunt guvernaţi de o frică fără margini!

Sunt disperaţi! Această frică imensă îi face să greşească tot mai mult şi mai des faţă de popor ul pe care ar trebui să-l slujească, nu să-l jefuiască. Disperarea şi frica i-au făcut pe aleşii poporului să dea legi strâmbe, să adopte modificări nefireşti la Codurile de Procedură Penale, norme menite să instaureze domnia infractorilor, anarhia şi să-i scape pe ei-corupţii, penalii, hoţii -ajunşi cu ajutorul prostiei poporului în vârful puterii politice.

Doar că disperarea celor care au adoptat nefireştile modificări legislative în favoarea infractorilor, în defavoarea cetăţenilor, în pofida tuturor apelurilor interne şi internaţionale, în ciuda tuturor protestelor, sfidând nu doar oamenii, ci şi statul de drept, a produs disperare şi furie maxime în rândurile românilor care îşi doresc o ţară normală, o Românie a românilor, nu o ţară la cheremul hoţilor.

Spre deosebire de teama şi frica politicienilor la putere, disperarea şi furia cetăţenilor au alte cauze, iar legiferarea Republicii Infractorilor i-a scos din nou pe străzile principalelor oraşe din România, dar şi din Europa. Proteste au mai fost, fără număr, faţă de puterea actuală. Numai că protestele de săptămâna aceasta, după adoptarea modificărilor legislative la CPP, noaptea în Parlament, sunt cu totul altfel decât precedentele.

Protestele de acum au o tensiune şi un pericol imense, nemaivăzute până acum, de la începerea manifestărilor stradale împotriva corupţiei! Oamenii sunt foarte nervoşi, revoltaţi faţă de putere, gata să recurgă la gesturi extreme pentru a da jos corupţii de la conducerea ţării. De cealaltă parte, se constată o tensiune în creştere, o nervozitate mare şi o lipsă de luciditate indusă în rândurile forţelor de ordine, în speţă, reflectată în acţiunile Jandarmeriei.

Am mai scris şi acum câteva luni-sub puterea politică actuală Jandarmeria Română pare să fi suferit o transformare vizibilă. Dintr-o structură menită să fie în slujba cetăţenilor şi a statului de drept, Jandarmeria dă impresia că a ajuns o unealtă folosită să slujească şi să apere politicienii corupţi. Din păcate, această percepţie o au foarte mulţi români, care văd cum acţionează această forţă de ordine publică.

Este un pericol imens pentru toată lumea. Jandarmeria trebuie să revină la rolul şi menirea ei în slujba poporului, nu la ordinele penalilor din fruntea ţării. Conducătorii actuali ai Jandarmeriei ar trebui să aibă onoarea, demnitatea şi judecata de a nu fi părtaşi şi de a nu pune în aplicare ordinele politice, care ar duce la tensiuni şi violenţe împotriva cetăţenilor care manifestă paşnic faţă de legalizarea corupţiei în România.

Trebuie revenit la proteste paşnice. Trebuie ca forţele de ordine să-şi îndeplinească numai rolul şi menirea în slujba poporului. Conform legii!

Dacă disperarea şi frica puterii actuale, ce ar putea, ar încerca să folosească Jandarmeria ca forţă de represiune împotriva manifestanţilor disperaţi şi furioşi, care ies în stradă contestând vehement instaurarea Republicii Infractorilor, s-ar ajunge la violenţe inimaginabile, la vărsare de sânge! Dacă situaţia actuală nu se analizează cu luciditate, cu judecăţi de valoare, nepartizan, şi se forţează, se radicalizează poziţiile divergente, se poate ajunge la riscul de conflict civil. Chiar dacă în Parlament minţi înfierbântate vorbesc de nazism, de fascism, fără nici un fel de argumente viabile, şi cer măsuri radicale, chiar dacă Jandarmeria Română are comandă politică, chiar dacă atât politicienii cât şi cetăţenii sunt disperaţi şi furioşi, trebuie evitate violenţele. Trebuie revenit la proteste paşnice. Trebuie ca forţele de ordine să-şi îndeplinească numai rolul şi menirea în slujba poporului. Conform legii!

Focul trebuie stins înainte de a se aprinde prea tare, iar toţi factorii implicaţi trebuie să participe la stingerea lui. În primul rând aleşii poporului care au legiferat Republica Infractorilor, Jandarmeria Română care nu trebuie să fie o unealtă a unor politicieni pătaţi, protestatarii care trebuie să-şi păstreze cumpătul şi toţi cetăţenii care vrem să trăim normal, cu demnitate, într-o ţară normală.

Altfel, vai de politicienii şi conducătorii care se cred mai presus de orice şi stârnesc furia poporului. Poporul şi istoria îi vor călca în picioare de parcă nu ar fi existat niciodată.

Lucrurile trebui să intre urgent pe un făgaş normal, civilizat, democratic, într-un stat de drept, cu speranţa că la alegerile următoare vom avea mai multă judecată încât să nu mai permitem hoţilor şi infractorilor, penalilor să ne guverneze după bunul plac.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite