Politică

articolul anterior articolul urmator

Statistică Eurostat: Doar 10% din români îşi iau informaţiile oficiale de pe site-urile guvernamentale. Media europeană e 47%

7
7 Mar 2021 11:37:51
Autor: Iulian Bîrzoi
Românii nu au încredere în site-urile Guvernului FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Românii nu au încredere în site-urile Guvernului FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Conform unei statistici publicate de către Eurostat, în 2020, doar 10% dintre români şi-au luat informaţii oficiale de pe site-urile guvernamentale. Media europeană este de 47%, iar umătoarele ţări de la fundul clasamentului au un procentaj aproape dublu faţă de România: Bulgaria şi Italia, au 19%.

Statistica Eurostat s-a concentrat asupra persoanelor cu vârstă cuprinsă între 16 şi 74 de ani din Uniunea Europeană care au folosite site-urile autorităţilor publice în ultimele 12 luni pentru a se informa. Media europeană este de 47%, în creştere faţă de 2008, când era de 33%.
 
Principalele ţări în care populaţia îşi ia informaţiile oficiale de pe site-urile guvernamentale sunt Danemarca (89%), Finlanda (85%) şi Olanda (81%).
 
La polul opus, pe ultimul loc al clasamentului, se află România, unde conform statisticii, doar 10% dintre cetăţeni se folosesc de site-urile oficiale. Pe următoarele poziţii se regăsesc Bulgaria şi Italia, care au un procentaj aproapte dublu - 19%.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Maresalul Barâşnikov Barâşnikov
7.03.2021, 11:48:32

Exact! Trebuie sa fim mintiti frumos si legal. Ptr guvernul de acum :Cand redati independenta INS(inst national de statistica) stiut fiind ca dancila l-a pus in subordinea guvernului .

-4 (8 voturi)
Edmond Wolf
7.03.2021, 12:08:36

Cum să fim mințiți de către guvern? Imposibil, doar nu suntem în campanie electorală. Acum se spune adevărul și numai adevărul. Pe pagina FB a ministerului care se ocupă de sănătatea cetățenilor români a stat postat cam 20 de ore anunțul „cine nu e esențial, hai sus! hai sus! hai sus! Sf Petru” După 20 de ore a fost șters. Compasiunea ministerului pentru cei cu probleme este evidentă precum și modalitatea de rezolvare a problemei. Asta din cauză că subnormalul cu studii închipuite se crede parte a elitei mondiale și nu scuipatul puturos care este.

-4 (6 voturi)
Ion Ionescu
7.03.2021, 11:55:59

(Imi cer scuze ptr repetitie) In cartea ‚Biblia Dezgropata’, savantii evrei ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN au stabilit (cu dovezi incontestabile, stiitifice) că biblia evreilor (Tora) este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturala sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu." ***Vreau sa precizez ca atat cei doi savanti evrei, ca si lucrarile lor NU AU NICIO CONOTATIE ANTISEMITA. *** Cartea poate fi comandata si din Romania (doar in limba engleza), la preturi incepand cu 60 lei. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-3 (3 voturi)
Edmond Wolf
7.03.2021, 12:11:32

Dacă Wikipedia citești, suntem lămuriți. Ne-am uitat peste sursă, mulțumim, nu te mai obosi cu repetarea postării. Mai treci și pe la o bibliotecă, oricare ar fi aceea.

-5 (7 voturi)
Victor Nagy
7.03.2021, 12:11:14

Statistică Eurostat: Doar 10% din români îşi iau informaţiile oficiale de pe site-urile guvernamentale. Media europeană e 47% Rezulta ca autoritatile au tot 10 % credibilitate ? Personal cred ca totusi au mult mai multa credibilitate .... nu se poate ca prostii sa fie .... atat de putini .

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările