Statistică Eurostat: Doar 10% din români îşi iau informaţiile oficiale de pe site-urile guvernamentale. Media europeană e 47%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii nu au încredere în site-urile Guvernului FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Românii nu au încredere în site-urile Guvernului FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Conform unei statistici publicate de către Eurostat, în 2020, doar 10% dintre români şi-au luat informaţii oficiale de pe site-urile guvernamentale. Media europeană este de 47%, iar umătoarele ţări de la fundul clasamentului au un procentaj aproape dublu faţă de România: Bulgaria şi Italia, au 19%.

Statistica Eurostat s-a concentrat asupra persoanelor cu vârstă cuprinsă între 16 şi 74 de ani din Uniunea Europeană care au folosite site-urile autorităţilor publice în ultimele 12 luni pentru a se informa. Media europeană este de 47%, în creştere faţă de 2008, când era de 33%.

Principalele ţări în care populaţia îşi ia informaţiile oficiale de pe site-urile guvernamentale sunt Danemarca (89%), Finlanda (85%) şi Olanda (81%).

La polul opus, pe ultimul loc al clasamentului, se află România, unde conform statisticii, doar 10% dintre cetăţeni se folosesc de site-urile oficiale. Pe următoarele poziţii se regăsesc Bulgaria şi Italia, care au un procentaj aproapte dublu - 19%.

statistica eurostat foto eurostat
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite