Politică

articolul anterior articolul urmator

Statuia de moloz a ministrului Justiţiei

22
23 Feb 2018 12:38:13
Dan Ionescu

Ministrul Justiţiei şi-a pus mânecuţele de contabil şi a început să îi numere steagurile şefei de la DNA. Unul la CSM, unul la CCR, unul la BBC şi încă unul la Euronews. Tefeliştii din sală murmură nervos. „Shhhh“, se aude din fundul sălii din Kiseleff. „Lăsaţi-l să termine ca să nu o ia de la capăt”. Încă unul la Inspecţia Judiciară, pauză de hidratare, încă unul la CSM, unul la CCR şi tot aşa.

Raportul se închide în apluze. Ce profesionist desăvârşit.

Prelingându-se pe lângă pereţi, orbit de bliţuri şi cu emoţie în gât, ministrul trimite presa la site-ul ministerului. Emoţionat şi el, site-ul face un atac de panică şi refuză să pornească. Raportul e în eter, există şi lipseşte în acelaşi timp. Codrin îl bate pe spate pe Tudorel. Liviu îi strânge mână bărbăteşte, aşa cum merită cineva care a avut curajul să înfrunte statul paralel. Gabriela sună grăbită la primărie, Piaţa Victoriei va purta numele Piaţa Tudorel Magnificul. Dopurile sticlelor de şampanie încep să sară singure din sticlele gâtuite. Gabriela tresare şi cere din nou nervoasă închiderea internetului ca să nu mai primească ameninţări de la elementele neconforme din societate. Doar Călin stă liniştit şi tăcut în colţul lui, e singurul care ştie că lupta cu DNA va dura şi va fi dură. 

Tudorel închide ochii şi îşi savurează reuşita. La televizor, Mircea anunţă că e decis să micţioneze pe agresivitatea protestatarilor. Delicat, ridică degetul mic în timp ce artificiile aurii străbat eterul. Ministrul e mulţumit. Visează la o statuie impozantă construită din molozul prăbuşit al statului paralel. Din ruine se va ridica el, apărătorul Constituţiei şi al eroilor necunoscuţi arestaţi pe nedrept de DNA. Meditează la Articolul 54, aliniatul b. De departe se aud ovaţiile prigoniţilor de lupta anticorupţie: „La canal, la canal, la canal“. Un fior de plăcere îl străbate. O picătură rece îi alunecă pe spinare. Pentru un moment a crezut că aude: „canalie, canalie canalie“. Îşi revine şi soarbe din şampanie, ca să se liniştească, şi-o imaginează pe Codruţa în boxa acuzaţilor. Îi strigă impunător: „Recunoaşteţi că sunteţi autoritară şi discreţionară? Recunoaşteţi?“. Codruţa nu apucă să răspundă, jandarmii o târăsc pe scări, cu cătuşele la mâini.

Tudorel se trezeşte din vis cu un zâmbet satisfăcut. În Piaţa Victoriei jandarmii pun gardurile ca să aibă linişte sculptorii statuii lui Tudorel. Cetăţenii sunt fericiţi, au scăpat de dictatură. Acum se pot întoarce entuziaşti la autostrăzile, spitalele şi şcolile pe care partidul le va construi în viitor.

   

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

anton casuaru
23.02.2018, 13:17:37

Tudorel Toader a fost un submediocru până la vârsta de 22 de ani când a reușit, în mod surprinzător doar pentru unii, să intre la Facultatea de Drept din Iași. Ajuns procuror în 1986 în județul Vrancea, la Panciu, în plină dictatură ceaușistă, Tudorel servește regimul comunist cu devotament. În octombrie 1990 Toader imediat trece de partea noii puteri instalate și devine asistent universitar la vârsta de 30 de ani. Desigur că după ce l-ai ascultat aseară cum judeca el activitatea Laurei Codruța Kovesi te gândești că el e perfecțiunea întruchipată și nicidecum că ar putea minți în CV pentru a-și ascunde trecutul educațional mediocru. Liceul Unirea din Focșani, absolvit de Tudorel Toader, nu era unul de matematică-fizică așa cum minte el în CV, ci era de fapt un liceu industrial cu profil auto, iar absolvenții primeau calificarea de șoferi, desigur dacă treceau examenul auto.

+15 (17 voturi)
stovosemidesiatsemi
23.02.2018, 13:21:20

Daca Liceul era auto nu ar fi ajuns azi Colegiu National. Doar Liceele de Matematica fizica s-au transformat in Colegii. In plus LCK a fact studii la Basket si de acolo a fost promovata sefa justitiara.

-20 (22 voturi)
Utilizator Adevărul
23.02.2018, 14:24:28

Comentariu considerat abuziv.

Radu Mircea
23.02.2018, 15:15:37

# Pina acu' s-a descurcat binisor Tudorica , totusi are si el ceva schelele prin dulap , hirci gasite de Dragnea , ca altfel nu vad cu ce sa-l stringa de outze asa de tare ca sa dea in gropi asa de rau incit cariera lui trecuta de profesor , judecator la CC , sa fie pusa in balabta cu statuia de moloz sugerata de autorul Articolului . Sa fiu sincer autorul este prea marinimos cind ii prezice o statuie din moloz , eu cred ca va fi din altceva , mult mai colorat ....

+14 (14 voturi)
Ion Tamis
23.02.2018, 14:46:11

Un umanoid odios!

+11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările