Statuia devenită călcâiul lui Ahile

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un editorial publicat la data de 6 noiembrie 2016, anticipam că premierul Dacian Cioloş va reprezenta principalul adversar în campania electorală pentru PSD şi partidele sale satelite. Recte PRU şi marele său lider, principalul acţionar al postului România tv, Sebastian Ghiţă.

Acesta a şi emis un ordin de zi pe unitate, chemând-o la bază pe una dintre agentele sale cele mai credincioase pe nume Corina Drăgotescu. Care seară de seară apare la televizor cu scopul de a-i mai da o copită premierului încă în funcţie.

Iată însă că între timp corurile de propagandişti reunite ale PSD şi PUR în frunte cu dirijorii lor, dau numeroase semne că i-ar fi descoperit d-lui Cioloş călcâiul lui Ahile. Care are şi un nume. Statuia Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi.

Domnii Dragnea, Ponta, Ghiţă şi trâmbiţele lor din televiziuni acuză tot felul de nereguli în felul în care s-ar fi desfăşurat negocierile cu posesorii statuii în urma căror negocieri a fost stabilit preţul de achiziţie. Un preţ cam pipărat, e drept, 11 milioane de euro. Din care 5 ar fi urmat să fie plătiţi de guvernul României, celelalte 6 milioane trebuind să se obţină prin subscripţie publică. O subscripţie care ştim foarte bine că a eşuat. S-au adunat totuşi 1, 2 milioane de euro. Ce se va întâmpla cu ei?

Cei ce îl pun la zid pe dl. Cioloş şi nu doar pe el ci întreg guvernul tehnocrat au primit muniţie în clipa în care, zilele trecute, ministrul Finanţelor Publice, doamna Anca Paliu-Dragu, a făcut anunţul potrivit căruia nu ar exista baza legală pentru achiziţie.

Fostul ministru al Culturii, dl. Ionuţ Vulpescu, vicepreşedinte PSD, a publicat în urmă cu câteva zile chiar pe adevărul.ro un articol decent şi lămuritor în acest sens.

Or, dacă lucrurile stau într-adevăr aşa, nu poţi să nu te întrebi de ce a fost din aprilie încoace nevoie de atâta tevatură. De ce s-au cauţionat guvernamental o campanie mediatică plătită cu bani grei şi declaraţii mai mult decât optimiste ale celor doi miniştri succesivi ai Culturii, dl. Vlad Alexandrescu şi d-na Corina Şuteu. Unde mai pui că organigrama ministerului Culturii a fost suplimentată cu un post de secretar de stat al cărui rost anume era să se ocupe exclusiv de procedurile de achiziţie ale statuii. Ca să nu mai vorbim despre caraghioslâcul de a acoperi sediul Guvernului cu un imens cearşaf în scop promoţional.

Totul, toate aceste gafe în serie sunt speculate acum politic, iar speculanţii nu sunt chiar cei mai oneşti oameni din România. Iată, aflăm că numitul Sebastian Ghiţă ar fi depus cu ceva vreme în urmă pe tema Cuminţeniei Pământului un denunţ la DNA. Un loc pe unde el însuşi are drumuri multe în calitate de pârât ori de învinuit.

A intrat în vorbă pe aceeaşi temă hoţul dovedit pe nume Victor Ponta, în vreme ce condamnatul penal Liviu Dragnea a anunţat că ar avea informaţii potrivit cărora procurorii ar fi descins deja şi ar fi luat documente din Minister. O informaţie negată de doamna ministru C. Şuteu care a spus însă că descinderea procurorilor nu e defel exclusă în viitor.

Una peste alta, povestea e încâlcită rău. Şi nu face deloc bine imaginii guvernului tehnocrat. Şi nici premierului care se pare că a fost dus de nas.

Cred că ar fi spre binele domnului Dacian Cioloş să lămurească el însuşi în detaliu toată istoria. Şi numai pentru că vorba românească zice că nu iese fum fără foc.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite