Stelian Ion, despre desfiinţarea SIIJ: Aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia care va veni la începutul lunii iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion FOTO Stelian Ion în conferinţă de presă la Guvern / Inquam Photos / Octav Ganea
Stelian Ion FOTO Stelian Ion în conferinţă de presă la Guvern / Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Guvern că decizia coaliţiei cu privire la desfiinţarea SIIJ este aceea de a aştepta avizul de la Comisia de la Veneţia.

„Am participat la acea discuţie a coaliţiei. Nu a fost o astfel de decizie, a fost decizia de a aştepta avizul de la Comisia de la Veneţia, care va veni la începutul lunii iulie. Mă aştept la un deznodământ fericit privind desfiinţarea SIIJ”, a afirmat Stelian Ion, întrebat miercuri despre proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ care nu ar urma să fie adoptat în forma Guvernului, ci dosarele să fie transferate la o direcţie din Parchetul General. 

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a spus, marţi la RFI, că decizia Curţii Constituţionale referitoare la SIIJ „intră cumva în contradicţie cu decizia Curţii de Justiţie a UE”.

„Este de aşteptat pe viitor o reacţie din partea Comisiei Europene, pentru că lucrurile nu pot rămâne aşa”, a adăugat acesta.

El a adăugat că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie nu poate fi reinfiinţată sub o altă denumire şi formă, referindu-se la o propunere a UDMR care nu ar vrea să revină la DNA competenţa de investigare a magistraţilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite