Politică

articolul anterior articolul urmator

Stelian Ion: Umbra lui Radu Mazăre la Constanţa este încă foarte pregnantă. Influenţa lui încă există aici

1
12 Aug 2020 14:01:40
Autor: Iulian Bîrzoi
Stelian Ion FOTO Facebook / Stelian Ion
Stelian Ion FOTO Facebook / Stelian Ion

Candidatul USR la Primăria Constanţa Stelian Ion a explicat miercuri la Adevărul Live că deşi e încarcerat de mai mulţi ani, umbra şi influenţa fostului primar Radu Mazăre încă există în Primăria Constanţa. Stelian Ion a adăugat că deşi actualul primar Decebal Făgădău încearcă să se dezică de Mazăre, acesta a fost încă din 2008 mâna dreaptă a lui Mazăre.

Stelian Ion a explicat că în prezent, milioane de euro din bugetul primăriei Constanţa merg pe despăgubirile primăriei pentru ilegalităţile făcute de-a lungul timpului. Acesta a dat exemplul firmei de salubritate, acolo unde esxistă „un proces pe rol, un proces penal care se referă la fapte de corupţie şi care priveşte modalitatea în care firma care prestează în Constanţa ar fi câştigat licitaţia în anul 2008. Procurorii spun, şi s-a confirmat în primă instanţă, că sunt fapte de corupţie acolo”, a afirmat Stelian Ion.
 
Mai departe, candidatul USR a afirmat că deşi Radu Mazăre e la închisoare, influenţa acestuia încă mai poate fi resimţită în Constanţa datorită zecilor firme ale sale.
 
„Situaţia în Constanţa e una foarte ciudată. Deşi Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, amândoi sunt în penitenciar, au avut amândoi foarte multe firme, zeci de firme în Constanţa, iar multe dintre ele sunt în activitate. Unele dintre ele sunt racordate la acest bugetul local. Există firma pe salubritate. Iar legătura dintre Radu Mazăre şi familia Martin sunt foarte cunoscute. De asemena sunt chestiuni legate de îngrijirea spaţiilor verzi. Sunt două firme, una dintre ele aparţine unui fruntaş PSD care se ocupă cu tăierea copacilor. Au ras spaţiile verzi şi asta pe bani foarte mulţi.
 
Stelian Ion a atras apoi atenţia că deşi actualul primar PSD Decebal Făgădău încearcă să se dezică de Mazăre, acesta a fost viceprimarul lui Mazăre din 2008.
 
„Da, într-o oarecare măsură, într-o importantă măsură, eu simt că umbra lui Mazăre la Constanţa este foarte pregnantă iar influenţa lui încă există aici, în ciuda tuturor dezicerilor publice pe care încearcă să le facă primarul Decebal Făgădău. Vă daţi seama, Făgădău a fost mâna dreaptă ani şi ani la rândul, a fost viceprimar din anul 2008, după aceea a fost primar, i-a succedat lui Radu Mazăre când acesta a plecat în Madagascar în 2015. Lucrurile astea, această legătură strânsă nu se întrerupe brusc aşa”, a conchis deputatul USR.
 
Vezi şi: Stelian Ion: PNL nu au vrut alianţă. Au venit cu soluţia perdantă din 2016. Vom câştiga şi fără liberali
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi imsi
12.08.2020, 14:26:38

Bun asta stim cu totii ca primarul asta a fost viceprimar.dar vad ca a fost ales in 2016 pe bune inseamna ca populatia ii pastreaza o amiintire placuta lui mazare si administratiei lui. Prichindelul asta de usr ist ce propune ? Ceva in genul sa i ardem efigia in piata publica ? Sa deportam constantenii si sa aducem tineretul USR st fara memorie amintiri si cu mintea goala ? Expresia "umbra lui " ii celebra in sens pozitiv provenind din titlul poeziei "Umbra lui Mircea la Cozia" ceea ce face ca usr istul sa se acopere de ridicol folosind o alocutiune aiurea. Ce propune asta constantenilor inafara ca va provoca o gramada de procese dind afara diin primarie oameni ca sa si aduca el prietenii desfacand contracte in mod ilegal si alte prostii inerente unui neexperimentat.