Stelian Ion, după votul din CSM: E un moment trist pentru justiţia noastră. Vrem vot în Parlament. Vedem atunci cine îi continuă opera lui Dragnea şi cine nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Stelian Ion, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative de desfiinţare a Secţiei Speciale, a reacţionat joi la avizul negativ dat de CSM afirmând că acesta reprezintă „un moment foarte trist pentru justiţia noastră” şi a anunţat că iniţiativa îşi va continua drumul în Parlament şi va fi supusă la vot, moment în care se va vedea „cine îi continuă opera lui Dragnea şi cine nu”.

„CSM a avizat negativ astăzi propunerea noastră de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, inventată de Liviu Dragnea. 10 din 19 membri ai CSM au apreciat că secţia trebuie să fie menţinută. Este un moment foarte trist pentru justiţia noastră. Înfiinţarea SIIJ a fost criticată de mii de magistraţi români – care au depus memorii şi au protestat public -, de Comisia Europeană, de GRECO. Aşa cum România a fost condamnată la CEDO pentru modalitatea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, tot aşa este foarte probabil să primim o decizie din partea CJUE prin care să fim obligaţi la desfiinţarea SIIJ. Se pare că instituţiile noaste nu pot acţiona corect decât împinse de la spate”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Deputatul USR s-a declarat dezamăgit şi de comentariul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre care a spus că şi-a exprimat în mod ironic speranţa că USR a reuşit să îşi asigure o majoritate în Parlament pentru votul pe acest proiect.

„De când e condiţionată depunerea unui proiect de obţinerea unui angajament din partea celorlalte partide?!? Poate ar fi de observat că noi nu am propus în proiectul nostru superimunitati pentru unii magistraţi şi competenţe exorbitante în favoarea procurorului general pe toate dosarele în care sunt cercetaţi magistraţii, aşa cum a propus domnia sa la începutul anului în proiectul pe care ulterior l-a şi retras rapid”, a completat Stelian Ion.

„Mergem mai departe cu acest proiect, vom ţine cont de toate comentariile şi propunerile pertinente şi vom solicita un vot în Parlament. Vom vedea atunci cine îi continuă opera lui Dragnea şi cine nu”, a mai continuat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite