Politică

articolul anterior articolul urmator

Stelian Tănase i-a cerut lui Iohannis să sprijine creşterea taxei TV ca să salveze TVR

9
10 Feb 2015 14:11:02
Autor: Iulia Marin
Şeful TVR Stelian Tănase FOTO Mediafax
Şeful TVR Stelian Tănase FOTO Mediafax

Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a răspuns marţi la întrebările aleşilor din Comisia de Cultură a Senatului. Tănase a insistat că doreşte indexarea taxei TV şi a susţinut că i-a adresat o scrisoare în acest sens chiar preşedintelui Klaus Iohannis.

Stelian Tănase s-a prezentat marţi la Comisiile de Cultură din Parlament unde a fost audiat alături de membrii Comitetului Director şi ai Consiliului de Administraţie din TVR.

Şeful televiziunii publice a vorbit despre problemele financiare ale postului şi a amintit de un Memorandum semnat între Guvern şi TVR, în 2013, în baza căruia el  a şi recunoscut că instituţia media a luat un împrumut de 40 de milioane de lei. Altfel spus, Tănase a convenit cu Guvernul să crească taxa TV pentru a acoperi împrumutul. Acum, că la Guvern e "drum închis", după cum s-a exprimat şeful TVR, el s-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis.

„I-am adresat preşedintelui Iohannis o scrisoare. Memorandumul a fost încheiat între Guvern şi TVR, tot cu Guvernul trebuie discutat. Memorandumul conţine indexarea taxei, dar priveşte şi datoriile istorice, datorii structurale - ţine de un mecanism care a generat aceste datorii imense. Întrucât mi s-a părut că drumul s-a închis m-am adresat preşedintelui pe această temă. Am o rugăminte: nu este o scrisoare pentru presă, e una personală pentru Iohannis. Vă rog să nu ajungă la presă! “, le-a transmis Tănase parlamentarilor.

Şeful TVR a subliniat că televiziunea este, de fapt, în  faliment şi a rezistat doar pentru că „anumite reglementări au împiedicat autorităţile să o declare în faliment“. „Indexarea taxei ţine de Guvern. Eu aş face-o de ieri. Aş semna-o de ieri“, a conchis el.

Tănase îi scrie şi lui Coldea

Stelian Tănase, le-a transmis, marţi, deputaţilor din Comisia de Cultură, că îi va scrie din nou directorului interimar al SRI, generalul Florian Coldea, pentru a-i cere să retragă agenţii acoperiţi din TVR.

„Am o problemă cu agenţii acoperiţi din TVR. I-am trimis o scrisoare generalului Coldea prin care îl poftesc să-şi retragă agenţii acoperiţi din TVR. Unii zic că e un subiect periferic, dar nu este periferic. Trebuie să tranşaţi această problemă, aştept să o tranşaţi. Îi voi scrie din nou generalului Coldea să facă acest lucru”, le-a spus Stelian Tănase deputaţilor din Comisia de cultură.

El a arătat că înţelege faptul că agenţii acoperiţi nu pot fi deconspiraţi, potrivit legii, dar a menţionat că există şi soluţii diferite.

„Mai pot să iasă la pensie, discret, mai pot să se transfere. Să ne lase. Uneori această situaţie există la nivel decizional şi se simte. Nu putem depăşi anumite blocaje”, a spus Stelian Tănase.

Citeşte şi:

Cum vrea Stelian Tănase să salveze TVR:  taxa TV, mărită ca să acopere un împrumut de 40 de milioane de lei

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, Stelian Tănase, a declarat joi, la Comisia de Cultură din Senat, că susţine creşterea taxei TV,  dar şi restructurarea societăţii şi eşalonarea datoriilor istorice. Creşterea taxei a fost angajată, potrivit lui Tănase, pentru ca televiziunea să se poată împrumuta cu 40 de milioane de lei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Dorel Mambo
10.02.2015, 14:36:02

Mai bine să se desființeze 3 din cele 6 posturi TVR.

+1 (1 vot)
Adrian Naumof
10.02.2015, 15:01:26

Mai bine s-ar inchide cu totul.Pentru ei nu vreau sa fiu obligat sa dau nici un ban!

+1 (1 vot)
Amar
10.02.2015, 15:39:10

TVR trebuie sa dispara, nu sa absoarba si mai multi bani. Sunt degeaba, inutili, non sens, avem la dispozitie un puhoi de canale de calitate, la care ne uitam, pentru ce sa ni se bage cu forta pe gat un canal la care nu ne uitam nici siluiti?...

+1 (1 vot)
rolari
10.02.2015, 16:33:26

Amar-astene! Cultura si altele nu se difuzeaza pe televiziunile private - nu confunda frivolitatea cu arta etc. Este necesara o televiziune serioasa - dar vorba unora - fara prea multe posturi, 2 ajung. Apoi fara reclame - atunci sunt dispus sa contribui. Chiar ma preocupa, ca principiu, sa nu mai platesc taxa, desi acum exista lege mai clara, ca acum 10-15 ani cand am refuzat sa o platesc. Deci ori o televiziune nationala serioasa ori fara contributia noastra a telespectatorilor.

0 (2 voturi)
Amar
10.02.2015, 17:08:05

@racolări - am spus si repet, nu consider normal sa fiu obligat sa platesc pentru un serviciu pe care nu il doresc. Este normal sa aleg eu ce cumpar din banii mei, si nu sa fiu fortat sa cumpar un lucru. Sa plateasca taxa cei care considera ca isi imbogatesc cultura de la spelunca asta de televiziune suprapopulata. Si, gâgă, o televiziune fara reclame te-ar cocosa si mai tare cu taxa, asa, o parte buna din venituri se trage de acolo.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările