Stenograme: Replici dure între Dragnea şi Codrin Ştefănescu pe tema noului ministru al Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu. FOTO Mediafax
Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu. FOTO Mediafax

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, au schimbat replici dure în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de vineri, pe tema viitorului ministru al Educaţiei. Ştefănescu a considerat că portofoliul ar trebui să-i revină Ecaterinei Andronescu, în timp ce Dragnea a mizat pe alegerea lui Valentin Popa.

Disputa între Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu, social-democrat considerat apropiat de liderul formaţiunii, s-a declanşat în momentul în care ultimul a început să critice propunerea venită de la Suceava pentru Ministerul Educaţiei.

Redăm stenograma, potrivit stiripesurse.ro:

Codrin Ştefănescu: Nu putem pleca din această sală în faţa celor care ne votează, în faţa zecilor de mii de PSD-işti şi a milioanelor de români care ne votează ca, la iniţiativa lui Nelu Stan de la Suceava, cu susţinerea preşedintelui Liviu Dragnea, să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu îl putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!

Liviu Dragnea: Te întrerup, Codrine, pentru că îl jigneşti pe domnul Popa!

Codrin Ştefănescu: Scuze, nu jignesc pe nimeni!

Liviu Dragnea: Ba da, jigneşti!

Codrin Ştefănescu: Faptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simţiţi jignit, domnule Popa?

Valentin Popa: Nu!

Liviu Dragnea: Te rog să te opreşti Codrine, acum vorbesc eu!

Codrin Ştefănescu: De ce mă întrerupi?

Liviu Dragnea: Aşa cum spuneai şi tu... pentru că pot! (n.r. - aluzie la declaraţia lui Codrin Ştefănescu cu privire la prezenţa unor persoane cu probleme penale în Guvern, într-un interviu la „Adevărul Live" - „Pentru că putem.")

Codrin Ştefănescu: Şi eu te pot întrerupe oricând şi pot spune lucruri cu care sărim în aer!

Liviu Dragnea: Te întrerup, pentru că sunt preşedintele PSD!

Codrin Ştefănescu: Ai spus bine... încă! Nu e posibil ca, acum o săptămână, să o propunem prim-ministru, alături de doamna Dăncilă, şi azi, doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susţine pe un necunoscut. O voi vota pe Cati şi o voi vota cu ambele mâini!

Liviu Dragnea: Vei vota cu o singură mână pentru că ai un singur vot!

Codrin Ştefănescu nu a infirmat faptul că ar fi avut o dispută cu Liviu Dragnea în şedinţa formaţiunii, considerând că în timpul şedinţelor sunt şi „discuţii mai contondente“, potrivit Digi24 

„Uneori, în şedinţele noastre, că de aia suntem vii şi trăim şi respirăm, au loc discuţii mai contondente. Nu putem spune că este vorba de o ruptură şi nu e prima dată când discutăm aşa. Astfel de discuţii între noi colegii din PSD sunt normale, intră la rubrica cotidian, obişnuinţă”, a declarat pentru Digi24 Codrin Ştefănescu.

Te-ar putea interesa şi:

 

VIDEO Ministrul propus pentru Educaţie, surprins în repetate rânduri făcând greşeli gramaticale şi de limbă

Traian Băsescu, despre ministrul propus la Educaţie: Dragnea, ia-ţi analfabetul la partid! Dar nu ne pricopsi cu groparul educaţiei, Cati Andronescu!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite