Steriu, despre negocierile cu PNL: Formula cea mai avantajoasă pentru alegerile parlamentare este o alianţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UNPR Valeriu Steriu FOTO Eduard Enea
Preşedintele UNPR Valeriu Steriu FOTO Eduard Enea

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, luni, că discuţiile cu PNL privind o posibilă fuziune sau o alianţă pentru alegerile parlamentare vor continua, precizând că formula cea mai avantajoasă pentru UNPR este alianţa, iar dacă nu, ar putea merge pe liste proprii la alegerile din toamnă.

”Forma pe care o vom discuta în perioada următoare, este o perioadă probabil nu de o zi sau două, vor fi discuţii în forurile de decizie şi în partidul nostru şi în orice alt partid. Am în clipa de faţă reconfirmat mandatul colegilor de a negocia o formă care să obţină o maximizare aliniată cu ceea ce UNPR are în clipa de faţă în teritoriu. Formula cea mai avantajoasă este o alianţă sau, de ce nu, chiar a merge pe propriile puteri, vom face şi sondaje de opinie în perioada următoare. Ce-aş vrea să se înţeleagă este faptul că în urmă cu patru ani decizia de a merge într-o alianţă a fost luată la nivelul lunii septembrie”, a declarat Steriu, la Palatul Parlamentului. 

El a mai precizat că, până la acest moment, PNL nu a făcut o ofertă pentru UNPR.

”Suntem la începutul unei astfel de decizii, am tatonat cu partenerii, am avut o reacţie din partea PSD, avem o altă invitaţie şi o reacţie din partea PNL. (...) Încă nu ştim condiţiile şi, evident, până nu avem condiţiile, nu ştim despre ce vorbim. Studiem acest aspect cu toată responsabilitatea”, a mai spus Steriu. 

Preşedintele UNPR susţine că primele discuţii cu liberalii au vizat atât alianţa, cât şi fuziunea.

”Discuţiile cu cei din PNL au fost pe mai multe niveluri. Informările preliminare au fost cu cei din conducerea partidului. Primele discuţii au fost legate de alianţă, apoi s-a revenit pe discuţii de fuziune. Din ce am văzut la ora actuală şi în cadrul PNL există opinii separate, există inclusiv dorinţa de a nu se merge cu UNPR. Decizia nu o vom lua astăzi sau mâine sau poimâine, va fi un proces mai amplu. Abia săptămâna viitoare liberalii vor avea o şedinţă, noi vom avea la rândul nostru un Birou Politic Naţional săptămâna viitoare şi probabil că în următoarele săptămâni abia vom avea răspunsul corect cum vom merge în această toamnă”, a mai spus Steriu. 

Liderul UNPR a precizat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost informat permanent de negocierile cu PNL.

”Suntem oneşti în aceste discuţii şi, chiar aş putea spune, le-am purtat în mod transparent, inclusiv domnul Dragnea a fost informat la timp creând o treabă în premieră, o informare a actualului partener. Putem spune că nu a existat nicio ofertă reală din partea PSD dincolo de orice declaraţie”, a conchis Steriu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite