Steriu infirmă informaţiile potrivit cărora ar fi vorbit cu Iohannis privind fuziunea PNL-UNPR. Reacţia Administraţiei Prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu. FOTO Eduard Enea
Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu. FOTO Eduard Enea

Preşedintele UNPR Valeriu Steriu infirmă informaţiile potrivit cărora ar fi avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis privind o posibilă fuziune PNL-UNPR, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că a fost informat că ar fi existat discuţii între Gabriel Oprea, Steriu şi şeful statului. De asemenea, Administraţia Prezidenţială a negat ar fi avut loc asemenea discuţii.

„Informaţiile despre prezenţa mea la Cotroceni sunt ca în bancurile cu Radio Erevan. Adevărul este că am fost la Cotroceni, dar nu să negociez. Adevărul e că nu am fost singur la Cotroceni, dar nu cu Gabriel Oprea, ci cu Liviu Dragnea si Vasile Blaga si Alina Gorghiu, când toţi preşedinţii partidelor politice parlamentare am participat la consultarea cu partidele politice pe tema Brexit”, a scris Valeriu Steriu pe Facebook. 

De asemenea, Administraţia Prezidenţială a negat faptul că asemenea discuţii ar fi fost purtate. „Evident că preşedintele nu se implică în negocierile dintre partide. Este sub nivelul preşedintelui un astfel de demers!”, susţine Administraţia Prezidenţială la solicitarea stiripesurse.ro

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că un senator, fost UNPR, actual PSD, i-a transmis că fostul preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea, le-a spus parlamentarilor progresişti că a discutat inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis despre fuziunea PNL-UNPR şi a cerut ca Gabriel Oprea, Valeriu Steriu, actualul preşedinte al UNPR ori şeful statului ar trebui să lămurească acestă informaţie.

„Un senator care venit la noi a zis că nu vrea să mergă la PNL ne-a spus că domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informaţie care, dacă se dovedeşte a fi adevărată, e foarte grav. Domnul Oprea, domnul Steriu şi domnul Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut, în trei sau câte doi, discuţii pe această temă pentru că ar fi o implicare neconstituţională a preşedintelui în viaţa partidelor”, a declarat Dragnea, la Târgovişte. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite