Stimate domnule Prim-ministru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
vio

Aţi făcut câteva greşeli în ultima lună, erori care v-au costat destul de mult, chiar şi în ochii propriului electorat. Poate că nu vă daţi seama, dar Piaţa a însemnat mai mult decât o reacţie târzie la victoria PSD în alegerile parlamentare şi în mod cert a fost mai de amploare decât ar fi putut, vreodată, organiza agenturile străine.

Prima greşeală a fost să delegaţi instituţional o problemă politică, mai exact subiectul infamei OUG 13. Ştiţi la ce mă refer aici. Aţi acţionat în stil pesedist, acolo unde trebuie să gândiţi ca premierul unei ţări. Rezultatul a fost catastrofal pentru imaginea dumneavoastră, pentru instituţia pe care o conduceţi şi pentru o societate deja profund divizată. 

A doua a fost să nu recunoaşteţi prezenţa oamenilor în Piaţă şi să nu le oferiţi legitimitate, cel puţin nu în mod imediat. Fără patetisme, dar când sute de mii de oameni se strâng în faţa dumneavoastră cu o sumă de petiţii, evidente nu doar prin urletele lor de nemulţumire, când toate televiziunile lumii arată ce se întâmplă în România, nu puteţi să vă aduceţi aminte, după vreo săptămână, ca parca aţi auzit ceva de prin stradă, seara. 

A fi membru într-un partid politic în România înseamnă să fii, în bună măsură, o victimă a torturii, mai ales când ai şi funcţie în stat. Se observă cel mai bine în extragerea de informaţii. La un moment dat, după destulă durere, vei spune fix ceea ce ţi se cere. Aşadar, dacă ai dumneavoastră colegi au reacţionat ca un burete în jurul dumneavoastră, dacă v-au oferit informaţii false, doar, doar să-şi păstreze slujba garantată de partid, atunci aveţi o problemă cu proasta informare. 

De la Soros şi Rusia la nişte nenorociţi de petenţi, adevărul este că n-aţi avut curajul să vă înfruntaţi niciun inamic. 

A treia greşeală este ce aţi declarat astăzi. Şi la această oră, sunt oameni în faţa Palatului Victoria care vă strigă numele, cerându-vă demisia. Dumneavoastră aţi ales să îi ridiculizaţi.

„Atâta timp cât vom fi lăsaţi în pace sa facem aceste lucruri (cele prevăzute în programul de guvernare - n.red.), #rezist mi se potriveşte. Eu încerc să liniştesc lucrurile.” - Hotnews

Să spuneţi că vi se potriveşte sloganul „#Rezist” este jignitor. Nu-mi dau seama dacă încercaţi să arătaţi o urmă de independenţă politică sau dacă aţi făcut, doar, o glumă. Dacă a fost glumă, a fost una proastă. Când spuneţi, în acelaşi context, că doriţi să fiţi „lăsat în pace”, rezistenţa dumneavoastră este strict guvernată de partid, nu de electorat. 

Electoratul, chiar doar cel care vă este vajnic împotrivă, ar prefera şi el linişte, să fie lăsat în pace. Este posibil ca un număr din ce în ce mai mare să fie motivat de ideea unui consens, în care dumneavoastră sunteţi lăsat în pace de tot, departe de grijile Palatului Victoria. Nu ştiu dacă şi dumneavoastră aţi luat în calcul ideea, dar pentru din ce în ce mai mulţi români, devine o idee chiar interesantă.  

Nu vă lasă nimeni în pace. Şi felicitări, tocmai aţi scos nişte zeci de mii de oameni în plus în Piaţa Victoriei. Nu ne plac hoţii, domnule Prim-ministru. Nici laşii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite