articolul anterior articolul urmator

Strategia la Marea Neagră. Ce poate face România, ce se aşteaptă de la americani

8
28 Jun 2019 14:09:31
Ion M. Ionita
Gen. Ben Horges a deschis ediţia din acest an a conferinţei „Black Sea and Balkans Security Forum”
Gen. Ben Horges a deschis ediţia din acest an a conferinţei „Black Sea and Balkans Security Forum”

8 Comentarii

Lucifer
28.06.2019, 14:21:48

Dacă SUA+UK+NATO pleacă din Est, ne papă gaia germano-rusă. Un coridor strategic de la Baltica la Marea Egee -pe aliniamentul Ţările Baltice, Polonia, România, Grecia-sub control NATO este singura garanţie de securitate pentru amărâtele state din Estul Europei, aflate întotdeauna în menghina Germaniei şi Rusiei.

+4 (4 voturi)
Galeriu Crestinu
30.06.2019, 15:56:51

....ce sa asteptam de la americani...? ..decat sa ne "apere" cu tancuri ratacite-n porumb si alte ispravi hilare....pentru care platim 4 Miliarde Euro anual... ...tot mai ieftin ne apara Pactul de la Varsovia in vremea comunismului....ca tot nu ne ataca nimenea.

-1 (1 vot)
1mike
28.06.2019, 15:59:20

Si ne mai miram ca pe Merkel o apuca tremuratul... Aceasta zona "strategica" de la Marea Baltica pana la Marea Neagra va reprezenta granita, limita peste care nimeni nu va putea trece vreodata. Evident este precum o cortina de fier care desparte din nou cele doua tabere. Acesta este costul platit de statele estice pentru incapacitatea occidentului de a anticipa miscarile Rusiei dupa '90. Romania se afla pe aceasta granita sau in orice caz, foarte aproape de ea. Se pare ca deocamdata singura solutie este crearea acestei zone tampon intre "rebelii" din Europa (Germania, Franta) si Rusia, avand sprijin american. De aceea, cred ca este foarte important sa alocam cei 2% din PIB pentru armata si sa achizitionam cele mai performante tehnologii militare. Eventual trebuie facut un "joint-venture" cu SUA pentru construirea unui sumbarin in Romania. Rusia este enervata de faptul ca in Romania si Polonia SUA investesc masiv in aparare si aduc sisteme de rachete. De asemenea, sanctiunile si retorica americana privind ocuparea Gerorgiei si Crimeei au enervat Rusia, deoarece Kremlinul a considerat intotdeuna aceste teritorii ca apartinand Rusiei, iar amestecul occidentului este ceva de neacceptat. Aceasta este Rusia unde se aplica legea junglei si unde tratatele nu sunt respectate niciodata.

+4 (8 voturi)
pathfinder
28.06.2019, 17:22:16

OK. Te citesc de cateva . Io-s mai circumspect asa ca, abia acum: bine ai aterizat pe forumul Adevarul! +++

+3 (3 voturi)
Galeriu Crestinu
30.06.2019, 16:03:01

Par. Ioanichie Balan care s-a savarshit la Sihastria a zis clar intr-un interviu ca "noi nu trebuie sa ne inhaitam nici cu ai din Est....si nici din West....trebuie doar sa ne indreptam privirea-n SUS la Dumnezeu la care sa ne rugam.....nu ne trebuie noua NATO"..... ...dar putini l-au inteles ce-a vrut sa spuna.....de aia l-au si "ajutat" sa moara mai rapid.....

-1 (1 vot)