Stroe, despre rotaţia premierului, după ce Muraru a susţinut că nu transmite un semnal bun: Nu există altă ipoteză. PNL îşi respectă angajamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a precizat că rotaţia premierului între PNL şi PSD, care urmează să aibă loc anul viitor, este un angajament asumat de liberali, iar formaţiunea politică îşi respectă angajamentele, după ce şeful PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a explicat că nu consideră că rotativa guvernamentală ar transmite un semnal bun. Stroe a mai subliniat că un astfel de subiect se discută în Coaliţie.

„Ideea rotativei guvernamentale este cuprinsă într-un angajament făcut de PNL la formarea coaliţiei de guvernare. PNL îşi respectă angajamentele, iar protocolul pe care se bazează actuala coaliţie nu face excepţie”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, după ce şeful PNL Iaşi a afirmat  că nu crede că schimbarea premierului cu un an înaintea alegerilor ar transmite un semnal bun. 

Stroe a mai punctat că subiectele de o asemenea importanţă se discută în coaliţie,  înainte dea fi făcute declaraţiii, subliniind că „nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului”. „Orice subiect de o asemenea importanţă se discută în coaliţie, înainte de orice fel de declaraţii publice. Este o perioadă dificilă pentru ţară, în care guvernarea trebuie să fie tratată cu responsabilitate şi seriozitate”, a mai transmis Ionuţ Stroe. 

Precizările purtătorului de cuvânt vin în contextul în care liberalul Alexandru Muraru a arătat că, în opinia sa, PSD ar putea accepta menţinerea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier

Muraru a atras atenţia  că „România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier”. 

„A schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a mai explicat Alexandru Muraru. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite