Bugetele ANI, SRI, SPP, STS, adoptate. Opriş (STS): Ar mai fi nevoie de 34 de milioane de lei pentru finalizarea unui sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Opriş, şeful STS FOTO Mediafax
Marcel Opriş, şeful STS FOTO Mediafax

Parlamentarii din comisia reunită de Buget au respins solicitarea lui Marcel Opriş, directorul STS, care prevedea un supliment de 34 de milioane de RON pentru finalizarea unui sediu. Bugetele SRI, ANI,STS, SPP, au fost aprobate, fără excepţii, în forma în care a venit de la guvern.

Comisiile parlamentare de Buget au avizat, vineri, fără modificări, bugetele ANI, SRI, SPP, STS şi al Academiei Române. Marcel Opriş nu a fost mulţumit cu ce au convenit miniştrii să acorde instituţiei pe care o conduce.

„Mă simt obligat să vă spun, în această Comisie, fiindcă aţi văzut şi la televizor o scurtă emisiune, în acest moment într-un obiectiv de investiţii care e nefinalizat prin modificarea modului de abordare a investiţiei, într-unul din subsolurile lui se găsesc echipamente, aplicaţii şi tehnologii de, ţineţi-vă bine, peste 200 de milioane de euro, care nu sunt ale STS nici măcar unul dintre ele“, a precizat Opriş.

Parlamentarii nu au luat în considerare rugăminţile lui Opriş şi au adoptat bugetul STS pe 2014 în forma Guvernului în sumă de 248 de milioane de lei.

Bugetul SRI este în sumă de 1,1 miliarde de lei, adjunctul directorului SRI, generalul Ion George Viorel Voinescu arătând că în acest buget Serviciul poate să-şi desfăşoare misiunile potrivit legii şi că va solicita la rectificare anumite fonduri specifice Serviciului.

Bugetul SPP se ridică la valoarea de 131 milioane lei, generalul SPP Ion Costea arătând că acest buget va asigura protecţia demnitarilor români şi străini prezenţi în România, va duce la creşterea performanţelor şi profesionalismului personalului, va asigura mentenanţa echipamentulu şi plata soldelor şi drepturilor băneşti, precum şi misiunile în ţară şi străinătate.

El a mai spus că, totuşi, acest buget afectează construcţia noului sediu şi că speră să obţină fonduri la rectificare.

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a precizat că susţine bugetul ANI pe 2014 în sumă de 19 milioane de lei care va asigura funcţionalităţile necesare.

Reprezentantul Academiei Române a solicitat suplimentarea bugetului instituţiei cu 15 milioane de lei pentru „a salva clădirea Casa Academiei care va deveni centrul de excelenţă european pentru strategia Dunării“, însă parlamentarii au votat împotriva acestui amendament.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Dezbatere buget 2014: Claudiu Săftoiu vrea mai mulţi bani de la bugetul de stat pentru redeschiderea emisiei TVR în Republica Moldova

Să spargem misterul noii taxe pe combustibili: denumirea corectă, destinaţia exactă

Bugetul pe 2014, făcut pentru baronii locali. Cum ar putea fi acoperit din bani europeni

Crin Antonescu: „Parlamentarii vor veni să voteze Bugetul şi în seara de Revelion, dacă e nevoie“

Băsescu, despre majorarea accizei la carburanţi: Preţul combustibilului creşte cu 8%. Îl regăsim şi în laptele copiilor

Traian Băsescu: „Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 eurocenţi a accizei la benzină, le trimit bugetul înapoi”


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite