Sub copitele PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari ticăloşii pe care a făcut-o adunătura de partid numită PSD este instituţionalizarea clientelismului şi nepotismului la cel mai înalt nivel al politicii de stat.

Cine este de-al nostru are un loc bun la stat. Cine-i fidel cauzei PSD mănâncă o pâine albă. Cine-i rudă cu noi sau cine ne sunt amante, slugi, nepoţi, prieteni, atunci au locuri asigurate pe undeva prin administraţia noastră, se găseşte un loc pentru fiecare! La stat sunt banii, la privat sunt taxele şi impozitele care alimentează statul. Fraierii muncesc pentru lefurile nesimţite ale şmecherilor. Politica PSD în domeniul resurselor umane înseamnă: clientelism şi nepotism fără limite.

Cine nu acceptă să fie sluga PSD-iştilor poate să plece să muncească oriunde, la privat sau în străinătate. Cine a rămas şi nu vrea să fie trepăduşul unui PSD-ist, atunci rămâne să fie călcat de copitele celor care conduc acum România. Turma se măreşte pe zi ce trece şi zdrobeşte orice urmă de bun-simţ. În ultimii trei ani, PSD nu a avut nevoie de profesionişti, ci de paraziţi care să sugă bugetul statului. Lăcomia depăşeşte imaginaţia. Relaţia PSD cu profesionalismul este întunecată, pentru că se preferă numai profesioniştii în manipulare şi minciuni.  

Turma a dat buzna nu numai la nivelul administraţiei centrale, dar s-a instalat în ultima şi cea mai mică structură din teritoriu. Aceasta e frâna care ţine România în condiţia de înapoiere, sub copitele mediocrităţilor, impostorilor şi loazelor, angajate pe un singur criteriu: apartenenţa la PSD. „Resursa umană“, angajată la stat pe criteriile dictate de PSD, umple de scârbă şi lehamite orice om care a auzit câte ceva despre meritocraţie. Loazele care trăiesc în poziţiile oferite de PSD conduc la o catastrofă naţională în fuziune cu birocraţia din această ţară. Locul în care se întâlnesc prostul şi birocraţia este otrăvit. Definitiv. Birocraţia îi slujeşte de minune acestui partid. Fiul premierul Viorica Dăncilă, fiica lui Florin Iordache şi copiii altor PSD-işti plantaţi la stat au un singur merit pentru posturile pe care le ocupă: sunt progeniturile unor parveniţi. Dar acesta e vârful aisbergului, pentru că toată ţara este cotropită de profitori, slugi şi paraşute ajunse în funcţii pentru că au pe cineva în PSD.

Relaţia PSD cu profesionalismul este întunecată, pentru că se preferă numai profesioniştii în manipulare şi minciuni. 

Îmi este greu să-mi imaginez când se va instala meritocraţia în România, în cazul fericit în care gunoaiele PSD-iste vor fi aruncate cândva în afara administraţiei. Turma este atât de bine lăţită peste viaţa românilor, încât orice soluţie pare imposibilă de aplicat cu eficienţă. Apasă cu nesimţire şi tupeu peste orice iniţiativă sau formă de decenţă.

Adunătura PSD a transformat România într-o moşie în care fiecare posesor de copite are puterea să decidă cine merită să ocupe o funcţie. Pentru PSD nu contează competenţa, profesionalismul, învăţătura, ci mugetul. Când mugetul răsună, electoratul înjugat îşi ridică pleoapele umede, semn că se respiră şi se rumegă în România.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite