articolul anterior articolul urmator

Summit-ul Parteneriatului Estic de la Bruxelles: argumente pentru o nouă abordare a României faţă de Republica Moldova şi Ucraina

16
27 Nov 2017 11:34:38
Radu Carp

16 Comentarii

pathfinder
27.11.2017, 12:45:18

Creatia monstruoasa numita ucraina trebuie sa dispara. Iar fiecare pagubit trebuie sa-si recupereze teritoriile furate si inglobate in acest pseudo-stat.

0 (2 voturi)
ion sbucium
27.11.2017, 12:48:49

"...în afară de Belarus şi Azerbaijan, toate celelalte state au pe teritoriul lor conflicte îngheţate". - NEADEVĂR. Intre Armenia si Azerbaidjan e un conflict permanent pentru regiunea Karabahul de Munte cu populatie armeana, dar aflat încă din URSS in hotarele Azerbaidjanului si controlat azi de forțele militare ale Armeniei cu susținerea Rusiei. Din cauza acestui conflict Armenia a intrat intr-o coalitie militara cu Rusia si a permis crearea de baze militare ruse pe teritoriul sau. https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Artsakh

0 (2 voturi)
pathfinder
27.11.2017, 12:58:07

Iar Belarusul are ceva revendicari de la Ucraina. Ca mai toti vecinii creatiei nefericite.

+1 (1 vot)
ion sbucium
27.11.2017, 13:01:53

"De asemenea s-a renunţat la abordarea bazată doar pe sprijinirea luptei anti - corupţie..." - Nu s-a renunțat, dar ea nu poate fi ABSOLUTIZATA, căci adeseori sub masca luptei contra corupției se ascunde "războiu hibrid" subversiv contra insasi Statului si contra ASOCIERII LIBERE cu UE. In septembrie 2015-ianuarie 2016 partidul pro-rus al socialiștilor lui Dodon, Partidul Nostru pro-rus al lui Usatii si partidul "unionist|" Dreptate si Adevăr al lui Nastas, cu platforma ""unionista" "Tinerii Moldovei", au luptat cot, cică, contra corupției si oligarhiei, la 20 ianuarie 2016 au luat cu asalt clădirea Parlamentului RM pentru a impiedica votarea guvernului Filip. Mai pomenește azi Dodon, Usatii si Nastas de lupta cu corupția? - Niciodata! Scopul lor a fost DESTABILIZAREA, alegerile anticipate si stoparea implementarii Acordului de Asociere (AA) sau chiar denunțarea AA.

-1 (1 vot)
ion sbucium
27.11.2017, 13:27:47

"Summit-ul Parteneriatului Estic nu a oferit o perspectivă financiară nouă celor 6 state non-UE care fac parte din acest format şi nici nu a avansat în oferirea unei perspective de aderare." NEADEVAR. - Summitul a oferit perspectiva de INTEGRARE AVANSATA in Parteneriatul Estic Plus (PaE+) cu aderarea la principalele spatii comune cu UE - Uniunea Energetica, Uniunea Digitala, Uniunea Vamala a UE, spațiul telefoniei mobile fara taxe la roaming si chiar ... spațiul Schengen. Adica un stat din Vecinătatea Europeana - Parteneriatul Estic - poate treptat sa se integreze in toate spatiile si zonele UE - cu unica deosebire ca nu va participa la conducerea prin rotatie a UE, nu va avea eurodeputatii sai in Parlamentul European, nu va achita anual contribuția la bugetul UE (Romania achita acum circa 2 miliarde de euro), va primi mai puține fonduri din partea UE, legislația UE nu va fi primara fata de legislația națională si directivele UE nu vor fi obligatorii pentru tarile vecine asociate, care au posibilitatea de a vae legi fiscale mult mai favorabile pentru investitorii străini. UE are nevoie de state membre asociate din afara hotarelor sale, care vor servi drept zona de trecere, de protecție, de tampon, iar pe de alta parte vor fi deja pregătite, aliniate la standardele UE si in caz de necesitate UE oricând le poate invita pe unele din ele in interiorul hotarelor UE. Dupa ce UE s-a fript in 2007 cu admiterea pripita a doua tari nepregătite - Romania si Bulgaria - nicio tara nu mai poate adera DIRECT la UE fără ca sa nu treacă mai întâi prin Acordul de Asociere, prin perioada de 10 ani de reformare si aliniere la standardele UE. Tarile PaE, inclusiv RM, se afla in clasa I-II de pregătire din cele 10 clase si a cere de la UE ca unui elev din clasele primare sa i se PROMITĂ FERM de pe acum, pana a susține bacalaureatul, ca AUTOMAT va fi admis la o facultate, universitate, academie etc. - este NEFIRESC, INJUST sau chiar PĂGUBOS. Numai PROPAGANDA neprieteneasca SPECULEAZĂ, suscita EUROSCEPTICISM si varsă lacrimi de crocodil pentru faptul ca UE nu face asemenea promisiuni. Statutul de țara-membra ASOCIATA cu UE din Vecinătatea Europeana ar putea fi nu mai rău decât cel de țara-membra si nu întâmplator Marea Britanie tinde spre un asemenea statut. Nu-i exclus ca si romania sa vrea sa fie la fel.

-2 (2 voturi)