Răsturnare de situaţie. Şerban Valeca, propus la Educaţie, la presiunea partidului. Pe cine voia Dăncilă. Cine s-a opus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şerban Valeca, senator PSD de Argeş , este propus pentru a prelua portofoliul Educaţiei, după ce Ecaterina Andronescu a fost dată afară din Guvern. Anterior, surse politice au indicat pentru Adevarul ca Dăncilă avea trei opţiuni pentru Educaţie: Radu Szekely (consilierul Ecaterinei Andronescu), Mihaela Neacşu (inspector şcolar general în Bucureşti) şi Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

UPDATE Cei care s-au opus ca Florin Lixandru să fie numit ministru au fost Daniel Băluţă (primarul Sectorului 4) şi Gabriel Mutu (primarul Sectorului 6), susţin surse politice pentru Adevărul. 

UPDATE Răsturnare de situaţie. Propunerea pentru portofoliul Educaţiei este senatorul Şerban Valeca, ales la presiunea partidului, în şedinţa CEx. Viorica Dăncilă l-ar fi preferat pe secretarul de stat Florin Lixandru.

***

Întrebată, înainte de şedinţa CEX,  pe cine va propune la ministerul Educaţiei, Dăncilă a răspuns: „Un om care să cunoască sistemul“.

Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei la începutul lunii august, după declaraţiile pe care le-a făcut într-o emisiune televizate, legate de cazul fetelor răpite şi ucise în Caracal. "Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină", a spus Ecaterina Andronescu

Liderii PSD se reunesc vineri în şedinţa Comitetului Executiv, pentru a pune la punct organizarea Congresului de sâmbătă. Alte tema de discuţie: propunerile de miniştri pe care Viorica Dăncilă urmează să le trimită la Cotroceni, alianţa cu ALDE şi problema majorităţii parlamentare, în condiţiile în care PSD a mai pierdut un senator. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite