Surprinzătoarea Sultană pe cai mari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a întărit, s-a învârtoşat, s-a îmbăţoşat, s-a făcut mai bărbată şi nu doar că a salvat partidul, dar le-a tras şi câteva smetii adversarilor politici, în special vuvuzelelor de la PNL, dar şi preşedintelui Iohannis, cel care-i dăduse o şansă la numirea în funcţia de premier. Dintr-o dată, s-a dovedit a fi un politican redutabil, ieşind nu doar din şahul politic primit, ci dând chiar mat omului de la Cotroceni şi vuvuzelelor opoziţiei

Mulţi dintre cetăţenii acestei ţări, fie că sunt încă în România, fie că şi-au căutat norocul prin alte zări străine, dar interesaţi de ceea ce se întâmplă în scumpa noastră patrie, încă nu suntem lămuriţi clar despre cursul lucrurilor şi politicii, după 26 mai. Data alegerilor europene care a adus un dram de speranţă pentru românii care încă mai speră şi luptă să trăiască într-o ţară normală, cu adevărat democratică.

Rezultate ale alegerilor care a doua zi, pe 27 mai, au dus la condamnarea şi întemniţarea „marelui“ şef de Teleorman şi al României, din ultimii trei ani. „Mare“ şef Liviu Dragnea, acuzat de mari fapte de corupţie şi de multe matrapazlâcuri, care devenise mare dictator în propriul partid PSD, ce o promovase în fruntea guvernului pe Viorica Vasilica Dăncilă! O glumă de premier, gafeur şi clovn de circ, care din prima, băgase în Uniunea Europeană Iranul şi Pakistanul!!! Ea însăşi fiind, înainte de mărirea politică nevisată, ani buni, europarlamentar român la Bruxelles!

Odată eliberată de sub papucul dictatorului care o făcuse prim ministru, mulţi se aşteptau ca sub tăvălugul evenimentelor recente, premiera Vasilica să fie călcată în picioare de adversarii politici şi subordonată total de baronii propriului partid. Ei bine, până acum lucrurile n-au confirmat aşteptările, ci au arătat o altă faţă, un alt politician Dăncilă cu totul diferit faţă de „tuta absolută“ dinainte, etichetă căpătată cu generozitate din cauza gafelor fără număr. Ei bine, noua şefă interimară a PSD, partid care în loc să sucombe, se întăreşte şi încă face jocurile şi legile în Parlament şi Guvern, a dat un pic cu mătura printre oamenii fostului dictator, s-a consultat, s-a sucit, s-a învârtit cu marii baroni şi eminenţe cenuşii care i-au venit în ajutor, renăscând speranţele roşii.

S-a întărit, s-a învârtoşat, s-a îmbăţoşat, s-a făcut mai bărbată şi nu doar că a salvat partidul, dar le-a tras şi câteva smetii adversarilor politici, în special vuvuzelelor de la PNL, dar şi preşedintelui Iohannis, cel care-i dăduse o şansă la numirea în funcţia de premier. Dintr-o dată, premiera Vasilica s-a dovedit a fi un politician redutabil, ieşind nu doar din şahul politic primit, ci dând chiar mat omului de la Cotroceni şi vuvuzelelor opoziţiei. La pactul preşedintelui României cu partidele de opoziţie, la moţiunile de cenzură, atât cea simplă de demitere a ministrului de externe, expiratul Meleşcanu, cât şi la moţiunea de demitere a întregului guvern, Dăncilă a reuşit să strângă rândurile psd-aldiştilor şi să dea mat opoziţiei în Parlament.

Mai mult, se vede deja influenţa comitetului de sprijin(condus de expremierul Adrian Năstase) şi al noii echipe de consilieri ai Guvernului Dăncilă, care, declarativ a lăsat-o mai moale cu modificările aduse legilor Justiţiei. După întrevederi cu oficiali ai Uniunii Europene, premierul Dăncilă a declarat că va respecta recomandările Comisiei de la Veneţia, că va respecta recomandările MCV! De asemenea, după discuţii cu oficiali americani, ambasadorul Hans Klemm, emisarii SUA veniţi recent la Bucureşti, secretarul de stat american pe Justiţie, Wiliam Barr, care s-a întâlnit cu prim-ministrul român, cu noul ministrul de resort, Ana Birchall, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şeful Executivului, Viorica Vasilica Dăncilă a dat asigurări că va sprijini consolidarea statului de drept, dar şi lupta anticorupţie!

Cel puţin de faţadă, pentru că va trebui să aşteptăm să vedem dacă premierul se va ţine de cuvânt, să şi facă ceea ce a declarat.Dar constatăm clar o schimbare de macaz, pozitivă, a şefei de la Palatul Victoria. Şi mai vedem că steaua Vioricăi Vasilica Dăncilă începe să urce şi să strălucească tot mai tare în propriul partid, unde mulţi baroni i-au pupat deja mâinile iar alţii stau la coadă, să-i lingă papucii noii sultane pesediste.

Sultană care are două opţiuni politice clare de acum înainte: ori dovedeşte că este totuşi, un om politic puternic, abil, versat, capabil să-şi ţină partidul la putere; ori va rămâne în istorie nu doar ca prima femeie prim ministru, ci mai ales ca „tuta absolută“ din politica românească a secolului XXI!

Deocamdată, pe lângă noua faţă de sultană dâmboviţeană, este perfect posibil ca aceasta să afirme, să promită ceva public şi altceva să facă în spatele cortinei roşii! De exemplu, români, care nu ştiaţi deja, premiera Vasilica ne-a anunţat pe 18 iunie 2019, în Parlament, că trăim mai bine! I-auziţi! Şi că nivelul de trai ar fi mai înalt decât înainte de guvernarea pesedistă!!! Acesta o fi adevărul?

Mai suntem anunţaţi, zilnic, cu toţii,că Vasilica şi ai ei lucrează şi fac numai lucruri bune pentru ţară şi popor!!! Aşa a fost şi cu respectarea programului de guvernare şi construirea de spitale regionale, dar tot ei, guvernanţii actuali, ne-au anunţat că nu mai sunt bani de spitale ! Dar insistă în Parlament cu susţinerea pensiilor speciale! Şi nici nu doresc alegeri locale în două turui de scrutin ! Mai mult, după ce că au fost organizatori la alegerile europarlamentare, tot pesediştii avansează ideea că au fost fraude şi cer, cui oare, o comisie parlamentară de anchetă!!!

Şi se ştie, actualul guvern a mai scos şi ţara din noroaie! Păcat că România a intrat apoi sub ape!

Sunteţi tare credibilă, doamna premier Vasilica! Parcă, acum, după dictatură, ar merge şi o manea a fericirii pentru votanţii PSD, dar aveţi grijă, să nu-i ducă şi pe alţi fruntaşi la Rahova, alături de fostul mare şef, Dragnea!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite