Surprinzător, de cine este PSD ajutat în campania electorală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt valuri de atacuri înrăite, duşmănoase! Nu există zi să nu se încaiere în avantajul marelui partid roşu. Se beştelesc susţinătorii fanatici ai taberelor de parcă zici că au primit ordin de zi pe unitate, astfel încât să faciliteze misiunea PSD-ului! Această caracteristică a fanatismului în rândurile actualei clase politice româneşti este sesizată zi de zi şi de foşti politicieni şi observatori pertinenţi, avizaţi şi echilibraţi.

Evenimentele se succed într-o dinamică uluitoare, mult mai rapidă decât mersul trenurilor CFR! Apele inundă localităţi ale unei Românii scoase de o vasilică, cu gura, din noroaie! Preţurile cresc ca Făt Frumos, la fel ca şi unele salarii şi pensii de bugetari; costul unui kg de cartofi a ajuns să fie la cote nemaiîntâlnite! Economia bagă cărbuni din minele prăbuşite, într-o creştere economică înşelătoare, 5,1%, conform statisticii naţionale! Gropile din asfalt cresc mai repede şi gratis, decât drumurile şi autostrăzile promise. Nu mai amintesc de Roborul care scade ameţitor.

În plan politic, continuă sarabanda electorală cu capete în gură. Pe măsură ce se apropie primul val de alegeri, 26 mai, europarlamentare, creşte fanatismul din toate părţile implicate. Chestii ciclice. Ce surprinde acum, sunt valurile de atacuri înrăite, duşmănoase dintre partidele care se revendică a reprezenta opoziţia: PNL şi Alianţa 2020 USR PLUS!!! Nu există zi să nu se încaiere în avantajul marelui partid roşu. Se beştelesc susţinătorii fanatici ai taberelor “dreptei“ de parcă zici că au primit ordin de zi pe unitate, astfel încât să faciliteze misiunea PSD-ului!

Această caracteristică a fanatismului în rândurile actualei clase politice româneşti este sesizată zi de zi şi de foşti politicieni şi observatori pertinenţi, avizaţi şi echilibraţi. De exemplu, fostul liberal Theodor Paleologu, a constatat că „E consternant fanatismul unor partizani ai preşedintelui Iohannis“. Evident, cei care semnalează şi critică derapajele de fanatism, extremism, talibanism sunt luaţi la rândul lor în vizor de către fanatici.

Există fanatism şi în rândurile partidelor şi liderilor politici aflaţi la putere, dar care, spre deosebire de aşa zisa opoziţie, strâng rândurile, au obiective comune şi nu se atacă reciproc. Şi continuă să subordoneze justiţia. În plus, coaliţia la putere atacă virulent adversarii politici, ameninţând în permanenţă cu mari mobilizări populare. De partea cealaltă, surprinzător dar adevărat, încăierările, atacurile şi imaturitatea politică ale peneliştilor şi pluseriştilor nu fac decât să creeze avantaje nesperate puterii!

Pe de altă parte, aşa-zisa presă de opoziţie i-a făcut PSD-ului o mare campanie electorală, tot gratuită, prin atenţia exagerată acordată difuzării, fără număr, a marelui „hit“ electoral, maneaua de vot făcută cu dedicaţie de „magnificul“ Guţă! Dedicaţie specială pentru Dragnea. Propagarea şi propaganda fiind executate cu multă prostie şi exces de zel, sigur îşi vor face efectul şi vor aduce mai mulţi simpatizanţi ai manelelor şi marelui partid roşu la urne! Pun pariu că se fredonează la greu prin ţară! După părerea mea, această ştire cu maneaua pesedistă trebuia să rămână o simplă ştire, care să ridice la fileu întrebările importante: 1) Dacă maneaua a fost plătită cu bani de la stat? 2) De ce „hartiştii“ de gen sunt protejaţi şi nu sunt sancţionaţi pentru fraudă fiscală? Dar astfel de aspecte privind frauda fiscală, la vedere, se pare că nu prezintă interes pentru tonomatele din presă!

Legat de subiectul iminentelor alegeri europarlamentare, să vedem dacă va fi adus în ţară şi va putea vota, „salvamarul“ Radu Mazăre, surprinzător reţinut în paradisul său din Madagascar! Sau va fi protejat la fel ca şi alţi fugari politici celebri, ca Ghiţă şi Udrea, reţinuţi şi eliberaţi, personaje care sigur nu vor dori să voteze în România acum!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite