Surse. Încep decapitările în PNL. Cine sunt liderii cu cele mai slabe rezultate la locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Comitetul Politic Naţional al PNL se reuneşte miercuri dimineaţă pentru a analiza rezultatul alegerilor locale 2020. Potrivit unor surse politice, premierul Ludovic Orban va cere sancţionarea liderilor de filiale care au obţinut un scor de sub 20%. PNL a obţinut 34% la nivel naţional.

UPDATE Au demisionat:

1. Lucian Heiuş ( Hunedoara)
2. Cristinel Romanescu (Buzău)
3. Nicolae Robu (Timişoara)
4. Ovidiu Albu (Satu Mare)
5. Tinel Gheorghe (Ialomiţa)

De asemenea, preşedintele PNL Bacău, Ionel Palăr şi-a cerut scuze pentru rezultatul de la aceste locale.

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a muştruluit pe liderii din teritoriu care au scos rezultate slabe la alegerile locale. Potrivit surselor Adevărul, premierul a spus că nu e mulţumit de rezultatul scrutinului, chiar dacă PNL a reuşit un scor istoric.

***

În afara judeţelor Harghita şi Covasna, dominate de UDMR, cele mai slabe rezultate înregistrate de PNL au fost în judeţele: Satu Mare (lider: Adrian Albu), Olt (lider: Ion Moisescu), Hunedoara (lider: Lucian Heiuş), Buzău (lider: Cristinel Romanescu) şi Tulcea (lider: llie Ştefan). Plus Bucureşti. ”Să vedem dacă o va sancţiona şi pe Violeta Alexandru, care a scos doar 19% în Capitală, în condiţiile în care PSD a luat 32% şi USR PLUS 26%”, susţin sursele citate. Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi liderul PNL Bucureşti, este unul dintre oamneii de încredere ai premierului Orban.

Votul politic plasează în fruntea clasamentului organizaţiilor PNL Bihor, filială condusă de Ilie Bolojan, cel care a lăsat Primăria Oradea pentru şefia CJ Bihor. 56,86% dintre bihorenii care au mers la vot au pus ştampila pe PNL.

A doua organizaţie liberală ca forţă politică a fost cea din Alba, aceasta reuşind să obţină 51%. Pe locul al treilea se clasează, surprinzător, organizaţia Giurgiu, cu 50%, de care s-a ocupat personal unul dintre liderii echipei de campanie PNL, Dan Motreanu. Performantă a fost şi filiala PNL din Arad, reuşind un 48%, în timp ce pe locul V se află filiala Cluj, cu 46,5%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite