Şedinţă la PSD. Social-democraţii au analizat variantele de lucru privind Cabinetul Ciucă. Ce spun despre o intrare la guvernare SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Conducerea PSD a avut, marţi, o şedinţă cu liderii din teritoriu, privind poziţionarea în actuala criză politică. Surse din PSD au precizat pentru News.ro că mai mulţi lideri PSD au arătat că ar fi de preferat ca partidul să intre la guvernare decât să susţină Guvernul liberal, printr-un vot în Parlament, lucru care ar afecta imaginea partidului. Social-democraţii au luat mai multe variante în calcul.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a prezentat social-democraţilor, în şedinţă, cele trei variante pe care le are partidul în acest moment: fie să intre la guvernare, să susţină un guvern PNL, neasumat, sau să rămână în Opoziţie. 

Unii lideri din PSD au spus că o asociere cu guvernul liberal ar face rău partidului, dar, dacă tot se pune problema de a susţine un guvern minoritar, pentru ieşirea din criză, atunci pot face acest lucru asumat, prin intrarea la guvernare, cu miniştri. Nu s-a discutat despre nume de miniştri, pentru moment. 

Condiţiile principale pentru o susţinere a unui guvern minoritar sunt accesul primarilor PSD la fondurile din PNDL şi PNRR, au mai precizat sursele politice. 

Marcel Ciolacu a declarat, marţi dimineaţă, la sediul partidului, că toate variantele sunt luate în calcul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite