Gorghiu îşi dă demisia de la şefia PNL. „Să se stabilească o nouă conducere. E nevoie de o conducere legitimă“. Bolojan, Buşoi şi Săftoiu, demisionari şi ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu, la un pas de demisie. A luat un partid cotat la aproape 35% şi l-a dus la 20%. FOTO Inquam Photos
Alina Gorghiu, la un pas de demisie. A luat un partid cotat la aproape 35% şi l-a dus la 20%. FOTO Inquam Photos

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că şi dat demisia din funcţia de preşedinte al partidului. Marţi, în cadrul unei şedinţe de BPN va fi stabilită conducerea interimară a PNL până la organizarea Congresului. Decizia renunţării la funcţii politice a fost luată şi de Ilie Bolojan, Cristian Buşoi şi Adriana SĂftoiu, potrivit unor surse politice.

UPDATE Potrivit unor surse liberale, gestul demisiei a fost repetat şi de alţi oameni din conducerea partidului. Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a demisionat după rezultatele slabe de la alegerile parlamentare, iar liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a renunţat la rândul său. Şi Adriana Săftoiu a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

Bolojan şi-a asumat scorul dezastruos obţinut de partid la alegerile parlamentare, iar Buşoi şi-a depus mandatul după ce filiala pe care o conduce a obţinut cel mai slab rezultat din ţară, dacă nu sunt luate în calcul judeţele Harghita şi Covasna, fiefuri tradiţionale ale UDMR.

image

 Ilie Bolojan, Cristian Buşoi şi Adriana Săftoiu, pe lista demisionarilor 

UPDATE Alina Gorghiu a anunţat că şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al PNL după rezultatul slab de la alegerile parlamentare. „Am avut de ieri discuţii cu colegii şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedinte al PNL doi ani de zile“, a declarat aceasta. 

„Vreau să să vă informez că sunt şi alţi lideri din PNL care-şi asumă atitudinea descrisă anterior“, a completat Gorghiu. Mai mult, aceasta a subliniat: „E cert. Trebuie să se stabilească o nouă conducere a PNL. E nevoie de o conducere legitimă.“, a adăugat liderul PNL care a recunoscut, de-abia azi, faptul că PSD este învingătorul acestor alegeri.

UPDATE Liderii partidului, în frunte cu Alina Gorghiu, ar fi gata să-şi dea demisia din poziţiile pe care le au în partid, însă marea problemă este că nimeni nu vrea să-şi asume şefia interimară a PNL, potrivit unor surse politice. I-a fost propusă şefia interimară lui MIrcea Hava, dar şi lui Ilie Bolojan, însă aceştia nu au vrut.

   

Printre cei care ar urma să-şi dea demisia din funcţiile politice ar fi Alina Gorghiu, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Crisian Buşoi, dar şi Adriana Săftoiu.

În această seară au fost convocaţi liderii de filiale din teritoriu care au obţinut peste scorul naţional al partidului, adică 20%, pentru ca aceştia, împreună cu oamenii din structura centrală să decidă dacă va avea loc o demisie colectivă şi cine ar putea să conducă partidul în următoarea perioada, până la Congresul PNL.


 Eşecul de la alegerile parlamentare de duminică a agitat apele în PNL. Principalii vinovaţi de acest rezultat sunt văzuţi liderul Alina Gorghiu, precum şi secretarul general Ilie Bolojan şi şeful campaniei, Gheorghe Falcă. Prin urmare, Gorghiu şi Bolojan au vrut aseară să-şi dea demisia, dar au fost întorşi din drumul lor de către o parte din teritoriu care le-au zis să rămână până la Congresul din 2017 când se va stabili noua conducere. 

Însă, au fost şi voci de teritoriu care declarat răspicat faptul că trebuie o schimbare la conducerea partidului. Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că la nivelul partidului trebuie să fie organizate „alegeri cât mai repede”.

De asemenea, liderul PNL Alba, Mircea Hava, a declarat că este de acord cu demisii „fără să ai ce să pui în loc”, dar că aşteaptă ca unii să facă un pas în spate. Nu putem noi cei din Transilvania că să îi ridicăm. Dezastrul nostru foarte mare este în Bucureşti. Am început cu un dezastru la alegerile locale. Era de fapt o chestiune care cred că putea să urmeze“. 

Totodată, Hava a atras atenţia că PNL nu are de unde alege un nou lider. „Demisiile nu rezolvă nimic. Rezolvă ceva când în locul celor care pleacă vin alţii care pot să facă ceva”, a subliniat Hava. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite