Surse: Cum arată noua conducere a USR PLUS. Gruparea Barna a câştigat majoritatea în BN, Cătălin Drulă, cel mai votat membru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri USR Plus - Dacian Cioloş - Dan Barna - 1 oct 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Gruparea Barna a reuşit să-şi asigure majoritatea în noul Birou Naţional, după ce a câştigat 14 din cele 24 de mandate puse în joc la alegerile USR PLUS, potrivit informaţiilor „Adevărul”. Cel mai votat membru a fost Cătălin  Drulă, urmat de Dan Barna, conform rezultatelor provizorii după numărarea a peste 97% din voturi.

Cele 24 de locuri de vicepreşedinţi şi membri din Biroul Naţional vor fi repartizate astfel: 14 locuri pentru echipa Barna, 8 locuri pentru echipa Cioloş şi 2 pentru platforma „Împreună USR PLUS”, adică lista unde cel mai cunoscut nume a fost Allen Coliban. Al 25-lea membru al Biroului Naţional este preşedintele nou ales, adică Dacian Cioloş. 

Echipa Barna avea nevoie de 13 mandate pentru a-şi asigura majoritatea în Biroul Naţional, însă mobilizarea delegaţilor din vechiul USR le-a adus cu unul în plus. Cel mai votat membru al USR PLUS a fost Cătălin Drulă, urmat de Dan Barna, Ionuţ Moşteanu şi Claudiu Năsui. Printre cei din echipa Barna care mai prind locuri în noua conducere sunt nume ca Stelian Ion, Lucian Stanciu Viziteu, Cristian Ghinea şi Cristina Prună. 

Drulă a obţinut 610 de voturi, în timp ce Dan Barna 592 de voturi, iar Ionuţ Moşteanu 582. Prin urmare cei trei vor fi şi vicepreşedinţi ai USR PLUS. Al patrulea USR-ist care a prins funcţia de vicepreşedinte în noua conducere este Claudiu Năsui.

Din echipa Cioloş, cel mai votat membru a fost Vlad Voiculescu (378). În spatele acestuia, la doar câteva voturi a fost Anca Dragu (376). În noua conducere vor mai fi politicieni ca Dragoş Tudorache, Andrei Lupu, Ioana Mihăilă şi Dragoş Pîslaru, potrivit surselor „Adevărul”. 

Din a treia platforma pentru Congres au fost aleşi Allen Coliban (primarul Braşovului) şi deputatul Cătălin Teniţă. Practic, spre deosebire de Congresul USR din 2017, unde Dan Barna a obţinut o majoritate la limită, de data aceasta gruparea din jurul acestuia are un om în plus. 

Printre numele cunoscute care au ratat intrarea în noua conducere sunt: Cosette Chichirău, Cristian Seidler, Alin Mituţă, Octavian Berceanu şi Nicu Ştefănuţă.

Rezultatele finale vor fi anunţare la ora 9.15

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite