SURSE Băsescu va deschide lista PMP pentru Senat. Eugen Tomac, cap de listă pentru Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, preşedintele PMP, şi Eugen Tomac, preşedintele executiv al PMP FOTO Mediafax
Traian Băsescu, preşedintele PMP, şi Eugen Tomac, preşedintele executiv al PMP FOTO Mediafax

Liderul PMP Traian Băsescu va ocupa primul loc pe lista PMP Bucureşti pentru Senat, iar Eugen Tomac, preşedintele executiv al PMP, va fi primul pe listă pentru Camera Deputaţilor, potrivit unor surse din PMP.

Traian Băsescu şi Eugen Tomac vor deschide lista PMP Bucureşti pentru Parlament, iar celălalt preşedinte executiv, Valeriu Steriu, va ocupa locul II, potrivit unor surse din conducerea PMP.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că cel mai probabil va candida la alegerile parlamentare din acest an, însă înainte de a-şi anunţa public candidatura aşteaptă rezultatele unei cercetări sociologice.

”Foarte probabil voi candida, ceea ce nu înseamă că înainte de a anunţa public candidatura nu se va termina studiul sociologic pe care îl avem în lucru, să vedem dacă sunt util sau nu partidului. Partidul spune că aş fi util, dar eu vreaă să mă conving şi ştiinţific. Pe de altă parte, experienţa pe care am acumulat-o experienţa poate fi utilă României”, a declarat Traian Băsescu, potrivit B1 TV.

Întrebat dacă l-au afectat disputele politice din ultima perioadă, Băsescu a răspuns: ”Categoric da, dar eu am fost în dispute publice extrem de dure de 12 ani. Nu sunt un politician nou. Singurul meu contraargument poate fi că am o experienţă uriaşă, pot să o folosesc în continuare. Am păcate, dar nu atâtea desăpre care se vorbeşte. Păcate politice am, dar niciunul nu rămâne neexplicat, adică am fost într-o situaţie sau în alta”.

Referitor la faptul că oamenii îşi doresc să vadă politicieni noi, fostul preşedinte a spus: ”Vă dau un exemplu, chiar din experienţa alegerilor locale. Am ţinut cont de această poveste cu oameni noi, am scos oameni noi în 90% din localităţile unde am avut candidaţi. Oamenii noi, deşi unele aveau organizaţii destul de puternice au luat 1 şi 2 procente. Românii se îndreaptă către oameni măcar relativ cunoscuţi, asta e explicaţia mea, nu am alta. Ideea este să candidez. Vom vedea însă în două zile ce ne arată şi o cercetare sociologică”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite