SURSE Bate vânt de remaniere în Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Novak ar putea fi primul reprezentant al UDMR din rândul miniştrilor. Şi Vasile Dîncu pare să aibă zilele numărate  FOTO Colaj Adevărul
Eduard Novak ar putea fi primul reprezentant al UDMR din rândul miniştrilor. Şi Vasile Dîncu pare să aibă zilele numărate  FOTO Colaj Adevărul

Nemulţumirile faţă de atitudinea UDMR în urma scandalului creat de declaraţiile controversate ale lui Viktor Orban s-ar putea concretiza în demiterea celui mai slab cotat ministru al lor, adică Eduard Novak (Sport), care nici măcar nu e membru de partid, dar care mult timp a fost sursă de controverse, susţin surse din Coaliţie pentru „Adevărul”. Într-o situaţie delicată este şi ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Primul demnitar susţinut de UDMR care putea să-şi piardă funcţia în viitorul apropiat are şanse mari să fie Eduard Novak, nu lideri importanţi ca Cseke Attila (Dezvoltare) şi Tanczos Barna (Mediu). Novak ar fi o soluţie de mijloc, pentru a arăta sancţionarea UDMR, fără a bulversa Guvernaul. Surse din Coaliţie au precizat pentru „Adevărul” că liberalii tot fac presiune pentru scaunul lui Cseke Attila, dar nici PSD, nici UDMR, nu vor să audă de o asemenea schimbare. Decizia ar putea fi luată la următoarea şedinţă a liderilor Coaliţiei.  

Dîncu, la mâna colegilor

Antena 3, care citează surse guvernamentale, mai dă două nume de miniştri care ar putea să-şi piardă funcţiile. Mai precis, Vasile Dîncu (Apărare) şi Virgil Popescu (Energie). Dîncu este considerat vinovat de scurgerea draft-urilor privind legile siguranţei naţionale, potrivit televiziunii menţionate. De asemenea, surse liberale din Guvern au precizat pentru „Adevărul” că o nemulţumire faţă de Dîncu este faptul că a venit şi cu proiectul de lege privind statutul cadrelor militare în şedinţa de Guvern, pe care Ciucă i l-a amânat câteva săptămâni. Pe de altă parte, în tabăra social-democraţilor, Dîncu este contestat mai ales de Mihai Tudose, cel care în forurile interne l-a criticat des preşedintele Consiliului Naţional, dar în public a tăcut mâlc pe tema tensiunilor din partid. Însă o decizie privind demiterea lui Dîncu trebuie mai întâi discutată în PSD, apoi discutat subiectul în Coaliţie.  

În ceea ce priveşte cazul lui Virgil Popescu, potrivit informaţiilor „Adevărul”, ministrul Energiei are toată susţinerea din partea partidului, a premierului, dar şi a şefului statului. Popescu făcut în ultimele luni numeroase deplasări externe, mai atât în Statele Unite, cât şi în ţările care furnizează gaze naturale, pentru a găsi căi alternative de aprovizionare a României pentru viitoarea iarnă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite