Surse: Cătălin Predoiu, variantă a PNL pentru Primăria Capitalei, după retragerea lui Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii s-au reunit luni seară în şedinţă, la sediul PNL Bucureşti, pentru a analiza situaţia creată de retragerea din cursa electorală a lui Ludovic Orban, surse din partid precizând pentru News.ro că o variantă luată în calcul ar fi asumarea de către liderul filialei, Cătălin Predoiu, a unei candidaturi la Primăria Capitalei.

Potrivit surselor citate, liberalii au analizat toate variantele care ar putea să îi ajute să câştige alegerile pe Bucureşti, ţinând cont şi de faptul că un eşec la Primăria Generală poate afecta scorul partidului şi la nivelul sectoarelor. 

Astfel, o candidatură a lui Cătălin Predoiu este cea mai probabilă, în acest moment, liderul PNL Bucureşti aflându-se în sondajele interne ale partidului, la un scor apropiat de Ludovic Orban, la momentul realizării cercetărilor sociologice, în luna martie. 

În plus, tot mai multe voci din PNL spun că, în contextul crizei provocate de retragerea lui Ludovic Orban, liderul PNL Bucureşti ar trebui să îşi asume, pe lângă conducerea campaniei şi a organizaţiei, şi responsabilitatea candidaturii la Primăria Generală. 

Decizia finală urmează să fie luată marţi, în şedinţa comisiei de unificare a PNL, iar anunţul oficial va fi făcut în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL care va avea loc la Parlament. De altfel, conducerea partidului va valida candidatura pentru Primăria Capitalei. 

Cătălin Predoiu a afirmat, în nenumărate rânduri, că îşi asumă responsabilitatea pentru ceea ce face în fruntea organizaţiei PNL Bucureşti, şi că mandatul său este, pe lângă fuziunea dintre cele două partide, să asigure coeziunea şi unitate în campania electorală, pentru succesul în alegeri. 

Liberalul Ludovic Orban, care a fost pus luni sub control judiciar, a anunţat, la ieşirea de la DNA, că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite