Surse. Cîţu bagă PNL în şedinţă. Biroul Executiv, convocat vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO: Mediafax/ Andreea Alexandru
Florin Cîţu FOTO: Mediafax/ Andreea Alexandru

Florin Cîţu, preşedintele PNL, îi bagă pe liberali în şedinţă. Biroul Executiv al partidului a fost convocat pentru vineri, la ora 11.00, după cum au declarat surse din conducerea partidului pentru „Adevărul”.

Până la şedinţa conducerii PNL, Nicolae Ciucă, premierul desemnat, ar trebui să aibă o schiţă a miniştrilor şi liniile generale ale programului de guvernare pe care să le pună pe masă. 

Surse din conducerea PNL au mai declarat pentru „Adevărul” că liberalii aşteaptă să fie chemaţi în cursul zilei de astăzi de preşedintele Klaus Iohannis pentru a contura următoarele mişcări. 

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că nu îşi va depune mandatul, urmând ca sâmbătă să depună în Parlament lista nominală a miniştrilor şi programul de guvernare. „Nu-mi voi depune mandatul. (...) Îmi voi juca şansa până la capăt”, a declarat premierul desemnat miercuri. 

Potrivit acestuia, sâmbătă seară expiră termenul pentru formarea Guvernului şi venirea în Parlament. „Până atunci avem lista Cabinetului şi programul depus la Parlament. (...) Nu poate să fie investit până sâmbătă. Sâmbătă depunem programul de guvernare şi lista nominală a miniştrilor urmând ca săptămâna următoare, în functie de prog stabilit, să intre spre aprobare”, a explicat Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite