Surse: Ciucă şi Cîţu, chemaţi de Iohannis să discute despre viitorul guvernării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, între trecutul şi viitorul guvernării liberale. FOTO Inquam Photos / George Călin
Klaus Iohannis, între trecutul şi viitorul guvernării liberale. FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat pe Nicolae Ciucă (premier desemnat) şi Florin Cîţu (premier demis), în această seară, la o discuţie despre viitorul guvernării, în condiţiile în care negocierile cu PSD şi USR sunt în impas, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”.

Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă urmează să poarte o discuţie cu şeful statului luni seară, pentru a găsi o cale de deblocare a situaţiei în ceea ce priveşte găsirea unei majorităţi pentru Guvernul Ciucă. Premierul desemnat s-a lovit până în prezent de reticenţa USR şi a PSD în ceea ce priveşte susţinerea noului Guvern. 

USR a declarat în mod public faptul că partidul vrea să intre la guvernare şi astfel noul Cabinet va avea parte de cele 80 de voturi, Pe de alte parte, PSD a tatonat varianta privind participarea la guvernare, deşi Marcel Ciolacu a negat faptul că ar fi discutat un asemenea subiect la întâlnirea cu liberalii. 

Întâlnirea cu preşedintele Iohannis ar putea aduce o decizie privind calea de urmat de către liberali în următoarele zile. Nicolae Ciucă a dat de înţeles că îşi va depune mandatul dacă nu reuşeşte să aducă alături de el alte partide în afară de PNL şi UDMR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite