Surse. Conducerea USR a convocat Biroul Naţional pentru a vota secretarii de stat pe care îi trimit în Guvernul Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR are în această seară şedinţa de Birou Naţional în care va decide cine vor fi secretarii de stat pe care formaţiunea îi va trimite în Guvernul Cîţu, au precizat surse politice pentru „Adevărul”. La 26 de secretari de stat au dreptul cei din partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Conform negocierilor din coaliţia de guvernare, USR-PLUS are dreptul la 26 de secretari de stat, în timp ce PNL la 42 de secretari de stat, iar UDMR 12 demnitari. Prin urmare, după ce a avut loc o competiţie de CV-uri şi discuţii interne, conducerea internă a USR a decis să convoace Biroul Naţional şi să dea votul în ceea ce priveşte secretarii de stat. 

Funcţiile rezervate celor din USR-PLUS în Guvern. în ceea ce priveşte secretarii de stat, sunt: Justiţie - 2; Interne - 1; Transporturi - 3; Dezvoltare - 1; Finanţe - 1; Educaţie - 1; Sănătate - 3; Muncă - 1; Cultură - 1; Energie - 1; Economie - 3; Digitalizare - 2; Sport - 1; Agricultură - 1; Mediu - 1; Fonduri Europene - 3.  

Până în prezent au fost numiţi câţiva secretari de stat, dar doar pe filiera PLUS, fiind vorba de Andreea Moldovan la Sănătate şi de Dragos Dumitriu la Justiţie. 

Citeşte şi: 

Cine e Alexandru Dimitriu, noul secretar de stat de la Justiţie: fost concurent la „Vara ispitelor”, apropiat de Gheorghe Piperea şi propunerea PLUS pentru PS5

Vlad Voiculescu începe epurările la Ministerul Sănătăţii. Cine sunt primele persoane vizate

Cum s-au mufat tehnocraţii din USR-PLUS la banul public în 2016: zeci de mii de lei luaţi din prezenţa în CA-uri. „E imposibil ca Dacian să nu fi ştiut”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite