Surse. Dăncilă l-a sunat pe Iohannis şi i-a cerut să numească urgent noii miniştri. Preşedintele nu se grăbeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat în această dimineaţă pe preşedintele Klaus Iohannis, cerându-i să semeneze cât mai repede decretele de învestire pentru noii miniştri propuşi de PSD: Nicolae Moga (Interne), Ramona Mănescu (Externe) şi Mihai Fifor (vicepremier pentru Parteneriate Strategice). Potrivit unor surse politice, şeful statului nu se grăbeşte cu numirea noilor miniştri. Are timp de gândire până pe 25 iulie.

„Am avut o disuţie telefonică cu domnul Iohannis. Aşteptăm un răspuns din partea preşedintelui. Îmi doresc ca noii colegi să preia cât mai repde portofoliile“, a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. 

Potrivit unor surse politice, preşedintele nu va da azi niciun răspuns, în ciuda solicitării premierului. Şeful statului are timp de gândire până pe 25 iulie. Noul Cod Adminisitrativ, adoptat de Guvern prin OUG, îl obligă pe preşedinte să dea un răspuns în 10 zile. 

Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că Ramona Mănescu este propunerea pentru Externe, Nicolae Moga pentru Interne şi Mihai Fifor pentru funcţia de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

„Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Constanţa, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Meleşcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcţia pe Parteneriate Strategice”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Pentru vicepremier pe probleme economice interimatul se finalizează la jumătatea lunii august. „Vom avea o nouă discuţie legată de acest portofoliu şi bineînţeles de ministerele aflate în evaluare", a mai completat Dăncilă.

Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanţa în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 şi 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului în Biroul Permanent, potrivit Mediafax.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deţinut funcţia de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale.

Mihai Fifor a fost ministru al Apărării şi după congresul din această vară este secretar general al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite