Surse: Demişi pentru 24 de ore. Cum are loc revenirea la şefia TVR şi Radio România a Ramonei Săseanu şi a lui Liviu Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Săseanu & Liviu Popescu. FOTO Facebook - Ramona Săseanu & Romania-actualitati.ro
Ramona Săseanu & Liviu Popescu. FOTO Facebook - Ramona Săseanu & Romania-actualitati.ro

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului pregătesc revenirea în funcţiile de şefi interimari a Ramonei Săseanu la TVR şi a lui Liviu Popescu la Radio România, în urma şedinţei de joi dimineaţă, susţin surse politice. Decizia are loc după ce Puterea a forţat o procedură criticată dur de PSD în plen şi care a adus aminte de metehnele pe care le aveau social-democraţii şi ALDE în guvernările anterioare.

Coaliţia a găsit o soluţie să îi numească din nou interimari pe Ramona Săseanu şi pe Liviu Popescu, la Televiziunea Română, respectiv la Radio România. Iar acest lucru se întâmplă la nici 24 de ore de când au fost oficiali îndepărtaţi din funcţie, odată cu motivarea deciziei CCR, în care judecătorii constatatu că numirile lor ca interimari au fost făcute încălcând legea. 

Printr-o procedură în forţă, care mai degrabă a adus aminte de metehnele PSD, în zilele în care controla Parlamentul alături de ALDE, PNL, USR PLUS şi UDMR au deschis subiectul situaţiei TVR în plenul reunit de miercuri. Însă o bună parte a parlamentarilor Puterii au ieşit din sală, ceea ce a dus la lipsa de cvorum. În faţa faptulului împlinit, Coaliţia a nunţat că nu a fost realizat cvorumul de şedinţă pentru discutarea şi votarea noii conducere a TVR şi Radio România, deşi nu fusese absolut nicio dezbatere referitoare la modul cum să rezolve situaţia. 

„În situaţia în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se întruneşte din lipsă de cvorum legal, birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc un director general interimar al societăţii, pe o perioadă de 60 de zile”, arată un articol din Legea de funcţionare şi organizare a TVR şi Radio România. Adică exact situaţia invocată de Coaliţie, deşi nu fusese parcurs niciun pas procedural anterior, referitor la audieri în comisii, depuneri de candidaturi şi aşa mai departe. 

Spre deosebire de prima variantă de numiri interimare, care puteau fi până la 6 luni, în prezent interimatul se întinde până la maxim 60 de zile. Tot ce mai trebuie să facă Puterea e ca mâine dimineaţă, în şedinţa de Birouri Permanente reunite, unde are majoritatea, să voteze noii interimari. PSD a anunţat că va ataca la CCR, însă e greu de crezut că un CCR va judeca o decizie a de Birou Permanent. 

Surse din Coaliţie susţin pentru „Adevărul” că partidele din actuala majoritate se vor mişca repede cu desemnarea de noi membri pentru Consiliul de Administraţie şi va cere să înceapă procedura şi în interiorul TVR şi SRR, pentru că şi acolo angajaţii trebuie să-şi desemneze membrii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite